Kia Picanto: Ριζικά ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο

Kia Picanto: Ριζικά ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο

Kia Picanto: Ριζικά ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο
Με εμφάνιση που θυμίζει το μεγάλο ηλεκτρικό EV9, το νέο Picanto υπόσχεται άλλον... αέρα στις αστικές μετακινήσεις.

Τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia υιοθετεί το Picanto, με αποτέλεσμα να αποκτά μια πιο τολμηρή όψη. Το αυτοκίνητο πόλης λανσάρεται στη βασική και τη σπορ έκδοση GT Line, που – χάρη στο στιλ, τις τεχνολογίες και τη συνδεσιμότητα – απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό. Το νέο Picanto θυμίζει οπτικά το EV9, την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia.

Στο εμπρός μέρος συναντάμε τη νέα φωτεινή «υπογραφή», ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, το ρύγχος «tiger nose», αλλά και προφυλακτήρα με ακμές. Ως αποτέλεσμα, το Picanto δείχνει πιο φαρδύ και δυναμικό. Αντίστοιχη εικόνα και στο πίσω μέρος, με τα νέα φωτιστικά σώματα που καλύπτουν όλο το πλάτος. Η βασική έκδοση είναι στάνταρ με τροχούς 14 ιντσών, ενώ προαιρετικά μπορούν να επιλεγούν ζάντες αλουμινίου 14, 15 ή 16 ιντσών. Το Picanto GT Line έχει τροχούς 16 ιντσών και πίσω διαχύτη.

Kia Picanto

Δύο είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, 1.0 και 1.2 βενζίνης. Τα δύο ατμοσφαιρικά σύνολα συνδυάζονται είτε με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το αυτοματοποιημένο AMT, που βασίζεται επίσης στο 5άρι κιβώτιο. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC περιλαμβάνει και λειτουργία torque vectoring by braking, που βελτιώνει τη σταθερότητα και περιορίζει το φαινόμενο της υποστροφής.

Kia Picanto

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών με χάρτες πλοήγησης, αλλά και ψηφιακή οθόνη (ίδιας διαγωνίου) στη θέση του συμβατικού πίνακα οργάνων. Στο infotainment μπορούν να συνδεθούν δύο smartphones ταυτόχρονα, ένα για τηλέφωνο hands-free και media και το άλλο μόνο για media. Στάνταρτ στο σύστημα είναι η σύνδεση με πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto.

Kia Picanto

Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ADAS περιλαμβάνει το Forward Collision-Avoidance Assist, με αναγνώριση οχημάτων πεζών και ποδηλατών για αποφυγή σύγκρουσης. Διαθέσιμα επίσης είναι τα Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning and Leading Vehicle Departure Warning, Intelligent Speed Limit Assist, Lane Following Assist. Το τελευταία διατηρεί το Picanto στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας. Επίσης, το σύστημα Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist φρενάρει το αυτοκίνητο όταν βγαίνει με την όπισθεν από κάθετη θέση στάθμευσης και προσεγγίζει άλλο όχημα από τα αριστερά ή τα δεξιά.

Το λανσάρισμα του ανανεωμένου Picanto αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του 2023.

Kia Picanto

Photo Credits: Kia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!