Renault: Οδηγήσαμε στο Βέλγιο το νέο Clio

Renault: Οδηγήσαμε στο Βέλγιο το νέο Clio

Κώστας Παστρίμας
Renault: Οδηγήσαμε στο Βέλγιο το νέο Clio
Στη νέα γενιά του το θρυλικό γαλλικό σουπερμίνι είναι πιο ώριμο από ποτέ – Αποστολή στις Βρυξέλλες: Κώστας Παστρίμας.

Το Renault Clio, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην κατηγορία των supermini, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την εξέλιξή του. Με περισσότερα από 16 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των 33 ετών ύπαρξής του και δύο τίτλους «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το 1991 και το 2006, το γαλλικό supermini κατακτά νέα ύψη με την πέμπτη γενιά του. Υπό την αιγίδα της «Nouvelle Vague» στρατηγικής της Renault, το Clio αναβαθμίζεται σχεδιαστικά και επεκτείνει την ταυτότητά του, ενσωματώνοντας στοιχεία από τα νέα μοντέλα της Renault, όπως τα Megane, Austral, Rafale αλλά ακόμα και τη Formula 1.

renault clio

Το νέο Clio προσφέρει μια ανανεωμένη σχεδιαστική προσέγγιση, με νέα καρό μάσκα, full-LED φωτιστικά σώματα εμπρός και διάφανα φωτιστικά πίσω. Το μικρό σπόιλερ εμπρός και ο πίσω διαχύτης, καθώς και το λογότυπο της Alpine στα φτερά, προσδίδουν στο Clio μια αύρα από μονοθέσιο της Alpine F1. Όλα αυτά τα στοιχεία ανανέωσης ενισχύουν την ταυτότητα της Renault και προσδίδουν στο Clio μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

renault clio

Εντός του εσωτερικού, το νέο Clio διατηρεί το ευρύχωρο και λειτουργικό σχεδιασμό των προηγούμενων εκδόσεων. Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος με τεχνολογία και προσφέρει άνετες θέσεις για τους επιβάτες. Η περιβαλλοντική ευαισθησία κυριαρχεί, με τη χρήση οικολογικών υλικών και ανακυκλωμένων πλαστικών υφασμάτων. Συγκεκριμένα, το 72% των ινών των καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της Renault για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και αειφορίας.

renault clio

Η τεχνολογία παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στο νέο Clio. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK, το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 7 ή 9,3 ιντσών. Το σύστημα προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone και πολλές λειτουργίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπλέον, το Clio προσφέρει ρυθμίσεις MULTI-SENSE, που επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόσει την εμπειρία οδήγησης ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

renault clio

Όσον αφορά τους κινητήρες, η Renault προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών για το νέο Clio. Οι επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρες (ατμοσφαιρικούς και turbo), diesel και την ισχυρή υβριδική τεχνολογία E-Tech 145 PS. Οι κινητήρες προσφέρουν απόδοση που φέρνει στο νου τα αυτοκίνητα GTI και κατανάλωση που θυμίζει μοτοσυκλέτα (4,2 L/100 km). Το υβριδικό σύστημα E-Tech συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία, προσφέροντας βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και εκτεταμένη αυτονομία.

renault clio

Οδηγώντας το νέο Clio, η εμπειρία είναι εντυπωσιακή. Το αυτοκίνητο προσφέρει αποτελεσματική επιτάχυνση και άνετη οδήγηση, ενώ η συμπεριφορά και το κράτημα του στον δρόμο είναι εξαιρετικά. Τα ελαστικά παρέχουν καλή πρόσφυση και απορρόφηση κραδασμών, βελτιώνοντας την άνεση και την οδηγική εμπειρία. Όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, το Clio στη σύντομη δοκιμή μας, που περιλάμβανε μεγάλη ποικιλία διαδρομών, από αυτοκινητόδρομο μέχρι το... παραδοσιακό βρυξελλιώτικο μποτιλιάρισμα, έκαψε 4,5 L/100 km, επιβεβαιώνοντας την οικονομική φύση της υβριδικής τεχνολογίας.

renault clio

Με όλες αυτές τις αναβαθμίσεις και τις προηγμένες τεχνολογίες, το νέο Renault Clio αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί ένα από τα πιο πλήρη και αξιόπιστα μοντέλα στην κατηγορία του. Με την εμφάνιση, την ευρυχωρία, την τεχνολογία και τις εξαιρετικές επιδόσεις του, το Clio προσφέρει μια ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία για τους οδηγούς που αναζητούν ένα μικρό αυτοκίνητο μεγάλων προδιαγραφών. Ανυπομονούμε να δούμε το νέο Clio στους δρόμους της Ελλάδας και να απολαύσουμε την οδήγηση αυτού του εξαιρετικού αυτοκινήτου.

Οι παραγγελίες για το νέο Clio, του οποίου οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουλίου και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!