Test ride Voge 350AC: Ευκινησία με στιλ και ποιότητα

Κώστας Παστρίμας
Test ride Voge 350AC: Ευκινησία με στιλ και ποιότητα
Η Voge με την350AC ανεβαίνει επίπεδο στις μοτοσικλέτες χαμηλού κυβισμού και προσθέτει ακόμα περισσότερο στιλ στην καθημερινότητα.

Η νεο-ρετρό σειρά της Voge διευρύνθηκε, προσφέροντας στην ελληνική αγορά την νέα 350AC, μια γυμνή μοτοσικλέτα που ξεχωρίζει για την ευκολία οδήγησης, την υψηλή ποιότητα και την απόδοση του δικύλινδρου κινητήρα της. Για τους μοτοσικλετιστές που επιθυμούν να ανέβουν επίπεδο, χωρίς να ξεφύγουν από την κατηγορία των χαμηλού κυβισμού μοτοσικλετών, η Voge σχεδίασε την 350AC. Αυτή η πρόταση της premium μάρκας της Loncin έρχεται για να προσφέρει τα οφέλη μιας μεγαλύτερης μοτοσικλέτας σε ένα «μαζεμένο» όσο και οικονομικό πακέτο.

Voge AC350

Είτε για καθημερινή χρήση είτε για μεγαλύτερες διαδρομές, η Voge 350AC δεν έχει προκαταλήψεις και μπορεί να μεταφέρει τον αναβάτη της οπουδήποτε, με τη διαφορετική και στιλάτη της φύση πάντα στο προσκήνιο. Η 350AC περιλαμβάνει αρκετές προσθήκες σε σχέση με τον αδελφό της (300 AC), αλλά η πιο εντυπωσιακή είναι αναμφίβολα ο νέος δίκυλινδρος κινητήρας των 322 κ.εκ.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον κινητήρα είναι ασφαλώς ο «μεταξένιος» τρόπος που αποδίδει την διόλου ευκαταφρόνητη ισχύ του (41 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ.), ο οποίος συνδυάζεται με έναν πολύ διακριτικό ήχο από την εξάτμιση και σχεδόν την παντελή απουσία κραδασμών. Η καλή απόδοση του μικρού δίκυλινδρου φαίνεται ειδικά πάνω από τις 5.000 σ.α.λ., που επιτυγχάνονται εύκολα χάρη στο πολύ καλά κλιμακωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο λειτουργεί με έναν απλό και ακριβή επιλογέα ταχυτήτων και έναν ελαφρύ συμπλέκτη.

Voge AC350

«Παιχνίδι» στο δρόμο

Μετά την πρώτη -θετικότατη- εντύπωση από τον κινητήρα, τη συμπάθεια του αναβάτη κερδίζει η άνετη θέση οδήγησης με το όχι πολύ φαρδύ τιμόνι, που φέρνει την πλάτη σε ίσια στάση και ελαφρώς λυγισμένα τα πόδια. Ήδη από τα πρώτα μέτρα, η Voge 350AC δίνει αίσθηση εμπιστοσύνης.

Μέσα στην πόλη, κάθε «σφιχτή» μανούβρα εκτελείται εύκολα χάρη στην ευκινησία της και το χαμηλό ύψος της σέλας (760mm). Με αυτόν τον τρόπο, τα 165 κιλά βάρους γίνονται ανεπαίσθητα. Και αν δεν ήταν η καλή απόκριση του κινητήρα με τους 41 ίππους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οδηγούμε μια μοτοσικλέτα 125 κυβικών.

Voge AC350

Προσθέστε σε αυτήν την ευκολία το πολύ αποτελεσματικό φρενάρισμα, με καλή αίσθηση από τη ρυθμιζόμενη μανέτα του εμπρός φρένου, αλλά και του πίσω φρένου και έχετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Να σημειωθεί ότι το φρενάρισμα υποστηρίζεται από σύστημα ABS δύο καναλιών.

Η ανάρτηση της Voge 350AC προσφέρει άνεση και απόδοση στον δρόμο. Στο μπροστινό μέρος, διαθέτει ένα ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο 41 χιλιοστά, που προσφέρει ακρίβεια και αποτελεσματικότητα κατά την αντιμετώπιση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Στο πίσω μέρος, η Voge 350 AC διαθέτει ένα μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, που επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόσει την απόσβεση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, προσφέροντας ταυτόχρονα σταθερότητα και άνεση κατά την οδήγηση.

Voge AC350

Στις πιο γρήγορες διαδρομές, οι αναρτήσεις της Voge 350AC παραμένουν σταθερές, απορροφώντας άνετα τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, προσφέροντας στον αναβάτη αυξημένη ασφάλεια και τη δυνατότητα να απολαύσει έναν δρόμο με στροφές ακόμη και όταν όταν ο ρυθμός ανέβει λίγο παραπάνω από αυτόν της... καθημερινότητας.

Η ποιότητα που κερδίζει

Η Voge 350 είναι εξοπλισμένη με ένα σύγχρονο πίνακα οργάνων, που αποτελείται από μια 5ιντση LCD οθόνη πολύ ευανάγνωστη, η οποία συμπληρώνεται από μια μκρότερη ψηφιακή οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες (μέση κατανάλωση, τάση μπαταρίας, ρολόι, εξωτερική θερμοκρασία και χιλιομετρητή). Διαθέτει επίσης μια πολύ βολική USB θύρα στην αριστερή πλευρά του πίνακα οργάνων.

Voge AC350

Η προσοχή στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στη Voge 350AC είναι εμφανής. Το εξογκωμένο ντεπόζιτο στις πλευρές με την υπογραφή της Voge, το ψυγείο που αγκαλιάζεται από τα μικρά πλαϊνά καλύμματα, οι διακριτικές μεταλλικές χειρολαβές για τον συνεπιβάτη, η βάση της πινακίδας κυκλοφορίας που εδράζεται στην ανάρτησης, και ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό τελικό εξάτμισης είναι μερικές λεπτομέρειες που καθιστούν την Voge 350AC πολύ ενδιαφέρουσα.

Το στρογγυλεμένο μπροστινό φωτιστικό σώμα περιλαμβάνει τη φωτιστική υπογραφή της Voge μέσω του φωτός ημέρας σε σχήμα «V». Αυτό συνοδεύεται από τα μέσα και τα υψηλά φώτα, καθώς και από το πίσω φως, όλα με τεχνολογία LED.

Voge AC350

Κατά τη διάρκεια των αρκετών χιλιομέτρων που διανύθηκαν με την Voge 350AC, εντύπωση προκάλεσε και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η οποία στις υψηλές ταχύτητες κυμάνθηκε γύρω στα 4 λίτρα και στις πιο «ήρεμες» λίγο πάνω από τα 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού.

Η Voge 350AC, στην τιμή των 4.990 ευρώ, εκτός από όμορφο σχεδιασμό προσφέρει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, ικανοποιητικές επιδόσεις και είναι σε θέση να διασκεδάσει τον αναβάτη σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς την ημέρα σου να κατεβαίνεις στο γκαράζ σου και να αντικρίζεις μια όμορφη μοτοσικλέτα - σου φτιάχνει άμεσα την ημέρα και η αυτή η Voge στην απογειώνει όταν βγεις στο δρόμο.

Στο gmotion by gazzetta επιλέγουμε κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και προστασίας μόνο από το motomarket

motomarket

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!