Η ξέφρενη πορεία της Dacia συνεχίζεται

Η ξέφρενη πορεία της Dacia συνεχίζεται

Κώστας Παστρίμας
Η ξέφρενη πορεία της Dacia συνεχίζεται
Το πρώτο εξάμηνο του 2023 η Dacia αύξησε κατά 24% τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Η πορεία της Dacia στις ευρωπαϊκές αγορές είναι πραγματικά ασταμάτητη. Μετά τα απίστευτα νούμερα πωλήσεων που κατάγραψε το 2022, η τρομερή της πορεία συνεχίζεται ακάθεκτη και το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 οι συνολικές πωλήσεις της Dacia έφτασαν τις 345.432, κάτι που μεταφράζεται σε 24,2% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις επιβατικών έφτασαν τις 342.809 μονάδες, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς της μάρκας στο στόχο του 4,7%.

dacia

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσε το Sandero το οποίο έφτασε τις 138.978 μονάδες πετυχαίνοντας αύξηση 24%. Αντίστοιχα, το Duster σημείωσε αύξηση πωλήσεων 13% σε σχέση με το περσυνό πρώτο εξάμηνο διατηρώντας τα ηνία στην κατηγορία των SUV. Πολύ καλή ήταν η παρουσία και του νέου Jogger με 50.569 μονάδες, ενώ το ηλεκτρικό Spring είχε εξαιρετική παρουσία με 27.438 μονάδες.

dacia

Όλα αυτά έχουν φέρει την Dacia στη δεύτερη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη. Η Γαλλία συνεχίζει να είναι η κορυφαία αγορά της Dacia με την Ιταλία και την Γερμανία να ακολουθούν από κοντά.

dacia

Ο Ξαβιέ Μαρτινέτ, Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Dacia, δήλωσε: «Το success story της Dacia συνεχίζεται, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 24%. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Dacia κατακτά τη 2η θέση στην ευρωπαϊκή αγορά των λιανικών πωλήσεων. Αυτό δείχνει ότι η στρατηγική μας ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών. Αυτή η επίδοση οφείλεται, επίσης, στο γεγονός ότι η μάρκα μας αλλάζει ασταμάτητα, όπως αυτό αποτυπώνεται και τις υπαίθριες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!