Skoda Kamiq και Scala: Όλες οι αλλαγές στα ανανεωμένα μοντέλα (vid)

Skoda Kamiq και Scala: Όλες οι αλλαγές στα ανανεωμένα μοντέλα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Skoda Kamiq και Scala: Όλες οι αλλαγές στα ανανεωμένα μοντέλα (vid)
Τα δύο compact αυτοκίνητα αποκτούν αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας, μαζί με σύγχρονη γκάμα κινητήρων.

Η Skoda συνεχίζει να ανανεώνει τη γκάμα της, είτε με νέες γενιές μοντέλων είτε με ανανεωμένες εκδόσεις. Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται τα Kamiq και Scala που δέχονται ένα εκτεταμένο facelift.

Και μπορεί οι επεμβάσεις στο αισθητικό κομμάτι να είναι περιορισμένες (στη γρίλια, τα φώτα και τους προφυλακτήρες), σε πιο ουσιαστικούς τομείς είναι εκτεταμένες.

Εξοπλισμός ασφάλειας και συνδεσιμότητας

Για παράδειγμα στην τεχνολογία φώτων, με τους εμπρός προβολείς να είναι – προαιρετικά - TOP LED Matrix, για πρώτη φορά στα συγκεκριμένα Kamiq και Scala. Στάνταρ είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών και η οθόνη αφής 8,25 ιντσών για το σύστημα infotainment, αναβαθμίζοντας την πληροφόρηση του οδηγού και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Έμφαση δόθηκε στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: στις χώρες της ΕΕ είναι στάνταρ στα ανανεωμένα Kamiq-Scala η αυτόνομη πέδηση Front Assist με ανίχνευση πεζών, το Lane Assist και το Traffic Sign Recognition (αναγνώριση οδικής σήμανσης).

Κινητήρες - εκδόσεις

Τα δύο μοντέλα της Skoda βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MQB-A0, άρα μπορούν να μοιράζονται κοινή γκάμα κινητήρων. Πρόκειται για τους TSI βενζίνης, της γενιάς evo2 με ισχύ από 95 έως 150 ίππους.

Βασικός είναι ο 1.0 TSI 95 PS, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Στην έκδοση με τους 115 ίππους, ο 1.0 TSI μπορεί να επιλεγεί είτε με 6άρι μηχανικό είτε με 7άρι αυτόματο DSG. Το ίδιο ισχύει και με τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI 150 PS, ο οποίος μάλιστα είναι τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT).

Τέλος, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται προαιρετικά με ανάρτηση που προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος αλλά και με το Sport Chassis Control για δύο διαφορετικές ρυθμίσεις των αμορτισέρ.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού στα δύο μοντέλα είναι η Essence, η Selection και η σπορ Monte Carlo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!