Πετάει η Hyundai το 2023

Πετάει η Hyundai το 2023

Κώστας Παστρίμας
Πετάει η Hyundai το 2023
Η Hyundai ανακοίνωσε ανοδική πορεία στις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ακόμα μια δυνατή χρονιά διανύει η Hyundai στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός από την Κορέα κατάφερε να πουλήσει 270.675 οχήματα σημειώνοντας αύξηση στο συνολικό μερίδιο κατά 4,1% στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το αυτοκίνητο που δείχνει το δρόμο στις πωλήσεις είναι το Hyundai Tuscon τόσο στην ήπια υβριδική έκδοση 48V όσο και στην Plug-In Υβριδική έκδοση. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Kona με εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, ενώ έχουν καταγράψει εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις συνολικές μονάδες που πουλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, περίπου το 15% αποτελούν εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Hyundai

Σύντομα, η Hyundai θα προσθέσει δύο ακόμη οχήματα στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της. Την επόμενη γενιά του νέου Kona, με σοβαρές αναβαθμίσεις στην κατηγορία B-SUV, που θα οδηγείται από το ήδη δημοφιλές μοντέλο στην Ευρώπη, το Kona Electric. Επιπλέον, το Ioniq 5 N, το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής υψηλών επιδόσεων της Hyundai, θα είναι διαθέσιμο για το κοινό το 2024.

Hyundai

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motor Europe, Μίκαελ Κόουλ, σχολίασε: «Με τις εξαιρετικές επιδόσεις μας το πρώτο εξάμηνο του έτους είμαστε κοντά στις πωλήσεις ρεκόρ πριν από τον COVID γεγονός που αντανακλά τον ρυθμό ανάπτυξής μας. Αυξήσαμε τον όγκο πωλήσεών μας για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας την ισχυρή μας θέση στην ευρωπαϊκή αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai, αυτό το επίτευγμα αντικατοπτρίζει επίσης τη δέσμευσή μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών και εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Με την έναρξη των πωλήσεων του νέου Kona, είμαστε βέβαιοι ότι οι πωλήσεις μας θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!