Lamborhini: Η Lanzador δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας

Lamborhini: Η Lanzador δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας

Κώστας Παστρίμας
Lamborhini: Η Lanzador δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας
Η Lamborghini αποκάλυψε ένα νέο πρωτοποριακό ηλεκτρικό πρωτότυπο, επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία των Ultra GT αυτοκινήτων.

Σε ένα ιστορικό στιγμιότυπο στον κόσμο της αυτοκίνησης, η Automobili Lamborghini αποκάλυψε το επαναστατικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Lanzador. Εορτάζοντας την 60ή επέτειο της εταιρείας, η Lanzador αντιπροσωπεύει το όραμα της Lamborghini για το τέταρτο μοντέλο παραγωγής στην γκάμα της, ανοίγοντας τον δρόμο για την εισαγωγή της κατηγορίας των Ultra GT αυτοκινήτων.

Lanzador

Η αναμενόμενη αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε στο The Quail, A Motorsports Gathering, όπου η Lanzador εντυπωσίασε τους θεατές με τον ξεχωριστό συνδυασμό υψηλής απόδοσης και βιώσιμου σχεδιασμού. Αυτό το επαναστατικό πρωτότυπο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή απόδοση της Revuelto με την ευελιξία της Urus, στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον όρο του αυτοκινήτου Ultra GT.

Η Lanzador είναι ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε άξονα. Αυτή η δομή εγγυάται μια ανεξαρτήτως συνθηκών και εδάφους, ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης, με τη μέγιστη ισχύ να υπερβαίνει το ένα μεγαβάτ (δηλαδή πάνω από 1.300 ίππους). Αυτή η εντυπωσιακή ισχύς αντλείται από ένα προηγμένο, υψηλής απόδοσης σύστημα μπαταριών που εξασφαλίζει επίσης μεγάλη αυτονομία, εξαλείφοντας τον «range anxiety».

Lanzador

Το εσωτερικό της Lanzador αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της Lamborghini στην βιώσιμη πολυτέλεια. Μέσα από μελετημένο σχεδιασμό και επιλογή υλικών, η εταιρεία καταφέρνει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον πολυτελή και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Η Lanzador ενσαρκώνει την προσήλωση της Lamborghini στην απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, εντός ενός ηλεκτρικού οχήματος που είναι κατάλληλο για καθημερινή οδήγηση.

Lanzador

Ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, σχολίασε: «Η πρωτότυπη Lanzador αποδεικνύει την ουσία του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Lamborghini. Η απόφαση να το αποκαλύψουμε στην εκδήλωση The Quail ήταν σκόπιμη – μια ευκαιρία να προσφέρουμε μια ματιά στο μέλλον της Lamborghini, στο πλαίσιο του ιστορικού μας παρελθόντος».

Lanzador

Παράλληλα με τη Lanzador, η Lamborghini παρουσίασε μια σειρά από μοντέλα στην εκδήλωση The Quail. Ανάμεσά τους, η plug-in υβριδική Revuelto με 1,015 ίππους και ολοκαίνουργιο V12 μοτέρ τράβηξε την προσοχή με το καινοτόμο σχεδιασμό της. Παράλληλα, η Lamborghini παρουσίασε την παντός εδάφους Huracán Sterrato και την υψηλής απόδοσης Urus Performante, που έχει το ρεκόρ ως το γρηγορότερο παραγωγής SUV που κατέκτησε την κορυφή του Pikes Peak.

Lanzador

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!