smart: Γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της και παρουσιάζει στην Ευρώπη το #3

smart: Γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της και παρουσιάζει στην Ευρώπη το #3

Κώστας Μπιτσικώκος
smart: Γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της και παρουσιάζει στην Ευρώπη το #3
To smart #3 έχει μήκος 4,4 μέτρα και θα κυκλοφορήσει και σε σπορ έκδοση Brabus με 428 ίππους.

Μία σειρά από εκδηλώσεις και εκπλήξεις επιφυλάσσει για το κοινό της έκθεσης ΙΑΑ του Μονάχου η smart. Θυγατρική πλέον κατά 50/50 των Mercedes-Benz και Geely, η smart λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία σχεδιάζονται στην Ευρώπη και κατασκευάζονται στην Κίνα.

Στην έκθεση του Μονάχου (5-10 Σεπτεμβρίου) θα εορταστούν τα 25α γενέθλια της smart, ενώ παράλληληα θα γίνει η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του #3. Πρόκειται για ένα SUV coupe με μήκος 4,4 μέτρα και μεταξόνιο 2,78 μέτρα, που «μεταφράζεται» σε πλούσιους χώρους για τους επιβάτες. Στο στιλάτο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ στο πάνω μέρος της μεγάλης κεντρικής κονσόλας εξέχει μία οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της smart Ευρώπης στο Gazzetta: «H smart θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της κληρονομιά»

Παράλληλα με τη βασική έκδοση θα είναι διαθέσιμη και η σπορ Brabus, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 428 ίππους και δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,6 δευτερόλεπτα.

Το smart #3 είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα, ενώ εντός του 2023 θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία. Εντός του 2024 θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα ευρωπαϊκές αγορές, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί το πότε τα νέα μοντέλα της smart θα έρθουν στην Ελλάδα.

smart

Photo credits: smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!