Αυτή είναι η πιο ισχυρή Porsche Cayenne που φτιάχτηκε ποτέ

Αυτή είναι η πιο ισχυρή Porsche Cayenne που φτιάχτηκε ποτέ

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η πιο ισχυρή Porsche Cayenne που φτιάχτηκε ποτέ
Η Porsche παρουσίασε την πιο ισχυρή έκδοση της Cayenne με 740 υβριδικούς ίππους.

Λίγους μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της ανανεωμένης Cayenne η Porsche πρόσθεσε στην γκάμα του SUV την πιο ισχυρή έκδοση. Η Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid δεν είναι απλά μια σπορ έκδοση του μοντέλου, αλλά αποτελεί την πιο ισχυρή Cayenne που κατασκευάστηκε ποτέ.

Η τρίτη γενιά της Cayenne διαθέτει πολύ προηγμένη τεχνολογία τόσο στον τομέα του υβριδικού συστήματος μετάδοσης όσο και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς. Το premium SUV της Porsche είναι εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 600 ίππους.

porsche

Στο πλευρό του πανίσχυρου κινητήρα βενζίνης βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας υψηλής τεχνολογίας ο οποίος εκτοξεύει την συνολική απόδοση στους 740 ίππους και τα 950 Nm ροπής. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι εκρηκτικές με τα 0-100Km/h να επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 295 Km/h.

porsche

Χάρη στην μπαταρία των 25,9 kWh που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 82 χιλιόμετρα αυξάνοντας την ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις. Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις δεν περιορίζονται μόνο στο υβριδικό σύνολο καθώς η Porsche έχει φροντίσει να προσέξει και το οδηγικό κομμάτι του SUV.

porsche

Η Cayenne Turbo E-Hybrid είναι εξοπλισμένη με αερανάρτηση η οποία διαθέτει τεχνολογία δύο βαλβίδων και δύο θαλάμων που εξασφαλίζει δυναμική συμπεριφορά στην σπορ οδήγηση και παράλληλα άνεση και ασφάλεια στα ταξίδια. Το SUV είναι εξοπλισμένο επίσης με σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus και Porsche Dynamic Chassis Control στον πίσω άξονα.

porsche

Όσο για την εμφάνιση, η Porsche έχει αναβαθμίσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου με νέες ψηφιακές οθόνες, επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και δυνατότητα τοποθέτησης οθόνης για τους πίσω επιβάτες. Για τους πιο απαιτητικούς, η Porsche έχει δημιουργήσει ένα πακέτο εξοπλισμού GT το οποίο αναβαθμίζει αισθητικά και οδηγικά την Cayenne. Το πακέτο GT διαθέτει σύστημα ελέγχου του πλαισίου, ειδικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, μείωση του ύψους κατά 10mm, μεγαλύτερα φρένα και μεγαλύτερες ζάντες 22 ιντσών.

Όσο για την τιμή της, η νέα Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid κοστίζει στην βασική έκδοση 176.324 ευρώ και στην έκδοση GT ανεβαίνει στις 208.454 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!