Παιχνίδια στο χώμα με τη νέα Ford Mustang Mach-E Rally (vid)

Παιχνίδια στο χώμα με τη νέα Ford Mustang Mach-E Rally (vid)

Κώστας Παστρίμας
Παιχνίδια στο χώμα με τη νέα Ford Mustang Mach-E Rally (vid)
Η Ford αποκάλυψε την τελική μορφή της χωμάτινης Mustang Mach-E Rally.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά, έστω και με βαρύ καμουφλάζ, την χωμάτινη έκδοση Mustang Mach-E Rally. Η Ford μετά από μερικούς μήνες αποφάσισε να μας δείξει την ολοκληρωμένη μορφή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη διάρκεια της Έκθεσης IAA Mobility 2023 στο Μόναχο.

Η Ford Mustang Mach-E Rally εντάσσεται σήμερα στην οικογένεια της Mustang Mach-E ωθώντας τα ηλεκτρικά οχήματα σε μια διαφορετική κατεύθυνση, καθώς πρόκειται για το πρώτο EV της Ford που αντλεί έμπνευση από τους αγώνες ράλι μεταφέροντας στο χώμα την ελευθερία και την απόλαυση που παραδοσιακά προσφέρει μια Mustang.

Ford

Η νέα αυτή έκδοση είναι βασισμένη στην Mustang Mach-E GT, με δύο ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση 358 kW (480 ίπποι) και 880 Nm ροπής. Παράλληλα, η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 91 kWh. Το όχημα διαθέτει ανάρτηση με αυξημένο κατά 20 χιλ. ύψος σε σχέση με την Mustang Mach-E GT και είναι εξοπλισμένο με ειδικής ρύθμισης ελατήρια, αμορτισέρ με τεχνολογία MagneRide και φρένα της Brembo. Οι τροχοί είναι αλουμινίου 19 ιντσών και ειδικά ελαστικά της Michelin με ψηλότερο προφίλ για μεγαλύτερη πρόσφυση στο χώμα.

Ford

Η νέα Mustang Mach-E Rally είναι εφοδιασμένη με την λειτουργία οδήγησης RallySport Drive Mode, η οποία έχει σχεδιαστεί με βασικό κριτήριο την κίνηση του οχήματος σε εκτός δρόμου διαδρομές προσαρμόζοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ανάλογα. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε ειδική πίστα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Ford

Η Ντόνα Ντίκινσον, Επικεφαλής Μηχανικός της Mustang Mach-E, τόνισε: «Μόλις πριν ένα χρόνο, ήταν απλώς μια ιδέα, και αυτό που βλέπετε σήμερα είναι μία απόδειξη του πάθους και της έντονης δημιουργικότητας της ομάδας Model e. Πάντα εξερευνούσαμε νέους τομείς επιδόσεων και ο συνδυασμός μιας ανάρτησης η οποία είναι ρυθμισμένη για ράλι, ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με δύο κινητήρες και ενός απίθανου σχεδιασμού, καθιστά τη νέα Mustang Mach-E Rally ένα διαφορετικό είδος οχήματος υψηλών επιδόσεων το οποίο θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της αδρεναλίνης».

Ford

Η Mustang Mach-E Rally θα διατίθεται για παραγγελία στις αρχές του 2024 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα.

Η Mustang Mach-E Rally σε δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!