Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Toyota Mirai επίσημο αυτοκίνητο στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Toyota Mirai επίσημο αυτοκίνητο στο Παρίσι

Κώστας Παστρίμας
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Toyota Mirai επίσημο αυτοκίνητο στο Παρίσι
Η Toyota βγάζει στο προσκήνιο το υδρογόνο στελεχώνοντας τον στόλο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με πεντακόσια Mirai

Η Toyota είναι από τις εταιρείες που έχουν πειραματίζονται στις μελλοντικές επιλογές κίνησης σε πολλαπλούς τομείς. Σίγουρα δεν θέλει να αφήσει ακόμα τους θερμικούς κινητήρες, επενδύει παράλληλα στην ηλεκτροκίνηση κυρίως μέσα από την υβριδική τεχνολογία, ενώ κάνει τη δική της προσπάθεια στο υδρογόνο.

Το Toyota Mirai είναι ένα από τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό στους δρόμους της Ευρώπης δοκιμάζοντας τα όρια αυτής της νέας τεχνολογίας. Το Mirai είναι εξοπλισμένο με κυψέλες υδρογόνου που τροφοδοτούν την μπαταρία (μετά από μετατροπή) με ενέργεια και στη συνέχεια οι μπαταρίες δίνουν ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα να κινήσει το όχημα.

toyota

Για να δείξει η Toyota ότι πιστεύει στο υδρογόνο και ότι το Mirai δεν είναι απλά ένα πείραμα, αποφάσισε να διοχετεύσει στον στόλο οχημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με πεντακόσια Mirai. Η Toyota συνεργάστηκε στενά με τους διοργανωτές στο Παρίσι και από κοινού αποφάσισαν να κινηθούν σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας. Το καλύτερο λοιπόν δείγμα βιωσιμότητας είναι το Mirai, το οποίο προσφέρει μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους.

toyota

Παράλληλα, για να υπάρχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ο ανεφοδειασμός του Mirai θα γίνεται με υδρογόνο το οποίο θα παράγεται από ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας σε συνεργασία με την Air Liquide, επίσημο συνεργάτη υδρογόνου των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!