Πλησιάζει η Nismo έκδοση του ηλεκτρικού Ariya

Πλησιάζει η Nismo έκδοση του ηλεκτρικού Ariya

Κώστας Παστρίμας
Πλησιάζει η Nismo έκδοση του ηλεκτρικού Ariya
Στο Νίρμπουργκρινγκ δοκιμάζεται η σπορ έκδοση του κορυφαίου Nissan Ariya.

Η Nismo εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την Nissan στον τομέα των αγώνων και των αυτοκινήτων επιδόσεων. Το όνομα άλλωστε Nismo είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο της Nissan με τις δύο εταιρείες να έχουν δημιουργήσει φοβερά και τρομερά μοντέλα.

Το επόμενο μεγάλο project της Nissan και της Nismo έχει να κάνει με το ηλεκτρικό Ariya. Το ιδιαίτερο SUV έχει ήδη αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχοντας πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογία και εξαιρετικές ικανότητες κίνησης τόσο την άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Nissan

Η Nissan λοιπόν παρέδωσε το ηλεκτρικό Ariya στα χέρια της Nismo και οι Ιάπωνες βελτιωτές δεν έχασαν ούτε λεπτό ξεκινώντας τις δοκιμές. Η Nismo έχει φτάσει σχεδόν στο τελικό στάδιο εξέλιξης του Ariya Nismo και ξεκίνησε τις δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας. Από τις κατασκοπευτικές εικόνες μπορεί να διακρίνει κανείς αλλαγές στην εμφάνιση που περιλαμβάνουν μεγαλύτερη αεροτομή πίσω, φαρδύτερα φτερά και μεγαλύτερο προφυλακτήρα πίσω.

Nissan

Παράλληλα, στο εμπρός μέρος υπάρχουν περισσότερες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη των φρένων και της μπαταρίας. Στόχος της Nismo είναι να μπορέσει να κοντράρει τις επιδόσεις του Kia EV6. Στην παρούσα φάση η κορυφαία έκδοση του Ariya αποδίδει από τους δύο ηλεκτροκινητήρες 389 ίππους και 600 Nm ροπής. Υποθέτουμε ότι το Nismo Ariya θα έχει περισσότερη δύναμη!

Nissan

photo credit: carscoop.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!