Πόσο κόστισαν οι εγκαταστάσεις crash test της Audi;

Πόσο κόστισαν οι εγκαταστάσεις crash test της Audi;

Κώστας Παστρίμας
Πόσο κόστισαν οι εγκαταστάσεις crash test της Audi;
Ένα γιγάντιο έργο ολοκληρώθηκε από την Audi που αναβαθμίζει σημαντικά την ασφάλεια των οχημάτων της.

Η Audi εγκαινίασε τις καινούριες εγκαταστάσεις crash test στα κεντρικά της εταιρείας στο Ίνγκολσταντ της Γερμανίας. Η κατασκευή είχε διάρκεια τρία χρόνια και αντικατέστησε την παλιότερη εγκατάσταση με επαναστατικά νέα συστήματα και τεχνολογίες.

Στο επίκεντρο της εγκατάστασης βρίσκεται ένα τσιμεντένιο μπλοκ βάρους 100 τόνων το οποίο μπορεί να κινηθεί και να περιστραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Στον χώρο υπάρχουν ακόμα γραφεία, εργαστήρια ανάλυσης, αμέτρητα dummies (κούκλες) για τις δοκιμές και κινούμενα εμπόδια. Στις εγκαταστάσεις δουλεύουν 100 υπάλληλοι οι οποίοι φροντίζουν για τις δοκιμές και τις αναλύσεις.

Audi

Εντυπωσιακή είναι η πλατφόρμα που μεταφέρει το όχημα σε έναν διάδρομο μήκους 250 μέτρων, ενώ για πρώτη φορά οι εγκαταστάσεις είναι σε θέση να προσομοιώσουν σύγκρουση δύο οχημάτων υπό γωνία.

Audi

Οι κούκλες που χρησιμοποιεί η Audi είναι κορυφαίας τεχνολογίας και έχει εύρος μεγέθους από 18 μηνών βρέφος, μέχρι ενήλικο βάρους 102 κιλών. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται εκατοντάδες σύγκρουσης με φυσικού μεγέθους πρωτότυπα οχήματα και χάρη στις κάμερες και τους αισθητήρες μπορούν να προσομοιωθούν σχεδόν όλες οι συνθήκες ενός τρακαρίσματος.

Audi

Οι νέες εγκαταστάσεις Audi Vehicle Safety Center κόστισαν στην εταιρεία 100 εκατομμύρια ευρώ και υπόσχεται να φέρει ακόμα περισσότερη αποτελεσματικότητα στις δοκιμές και φυσικά ακόμα πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!