Η MINI «τελειώνει» το Clubman

Η MINI «τελειώνει» το Clubman

Κώστας Παστρίμας
Η MINI «τελειώνει» το Clubman
Η MINI δεν θα συμπεριλάβει στα άμεσα σχέδιά της το Clubman καθώς θέλει να δώσει έμφαση στο νέο Countryman.

Το MINI Clubman αποτελούσε εδώ και κάποια χρόνια το μοντέλο που έγερνε περισσότερο προς την αυθεντική φιλοσοφία της εταιρείας. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός του με την αξεπέραστη δίφυλλη πίσω πόρτα του έδινε έναν μοναδικό χαρακτήρα τον οποίο από το 2007 αγκάλιασαν οι φίλοι της MINI.

Πλέον το Clubman όπως όλα δείχνουν θα μας αποχαιρετήσει καθώς το 2024 θα έχουμε την τελευταία έκδοση της δεύτερης γενιάς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμων στελεχών της MINI το Clubman δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της εταιρείας καθώς δεν χωράει ακόμα ένα 5θυρο όχημα στην γκάμα έπειτα από την έλευση του νέου Countryman.

Mini

«Δεν θα έλεγα ότι η θέση του έχει αναπληρωθεί, αλλά δεν θα έχουμε Clubman. Το Aceman είναι το μικρότερο μοντέλο, αλλά νομίζω ότι τα 5θυρα έχουν συμπληρωθεί από το Countryman και το Aceman. Αν κοιτάξετε να νούμερα πωλήσεων το Countryman έχει διπλάσιες από το Clubman», σχολίασε η επικφαλής της MINI, Στέφανι Βούρστ.

Mini

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι μέχρι τουλάχιστον το 2030 η MINI σχεδιάζει να πορευθεί με τα MINI, MINI Countryman τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα και στην αμιγώς ηλεκτρική τους έκδοση, ενώ αναμένεται το MINI Aceman.

Mini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!