Ποια μάρκα έχει τους πιο πιστούς πελάτες

Ποια μάρκα έχει τους πιο πιστούς πελάτες

Κώστας Παστρίμας
Ποια μάρκα έχει τους πιο πιστούς πελάτες
Πρόσφατα η JD Power ανακοίνωσε ότι γνωστή γερμανική μάρκα έχει τους πιο πιστούς πελάτες.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο του αυτοκινήτου έχουν χτίσει τη φήμη και το όνομά τους βασιζόμενοι σε χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε συνήθως σε άλλες μάρκες. Ferrari, Porsche, Mercedes-Benz, BMW, Alfa Romeo, είναι μερικά από τα παραδείγματα κατασκευαστών που έχουν φτιάξει πιστό κοινό που πίνει νερό στο όνομά τους.

Ποια όμως είναι η εταιρεία με τους πιο πιστούς πελάτες; Σύμφωνα με έρευνα της JD Power και του Automotive Brand Loyalty Report η Porsche είναι εκείνη που έχει τους πιο πιστούς πελάτες. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η γερμανική μάρκα κατακτά αυτόν τον τίτλο, κερδίζοντας την Mercedes-Benz και την Volvo.

porsche

Η εταιρεία που κάνει την έρευνα υπολογίζει την εμπιστοσύνη των πελατών κυρίως από το ποσοστό που οι πελάτες επιλέγουν την ίδια μάρκα όταν αλλάζουν αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η JD Power κάνει αυτήν την έρευνα μόνο σε πολυτελής μάρκες, αλλά περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες.

porsche

Για παράδειγμα, στα SUV πρώτη είναι η Volvo, στα αυτοκίνητα μεγάλης παραγωγής η Toyota κερδίζει, ενώ στα αγροτικά η Ford είναι πρώτη. Πάντως τα δεδομένα έδειξαν ότι όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις είχαν μείωση στην πιστότητα των πελατών της. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πάρα πολλές επιλογές για τον πελάτη να επιλέξει, με την Κίνα να αρχίζει να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!