Nissan Hyper Adventure: Η περιπέτεια δεν έχει όρια

Nissan Hyper Adventure: Η περιπέτεια δεν έχει όρια

Κώστας Παστρίμας
Nissan Hyper Adventure: Η περιπέτεια δεν έχει όρια
Η Nissan αποκάλυψε ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ελεύθερους χρόνου με έμφαση στα ταξίδια στη φύση.

Εν αναμονή της σημαντικής έκθεσης Japan Mobility Show η Nissan αποφάσισε να παρουσιάσει το δεύτερο ηλεκτρικό της όχημα ελεύθερου χρόνου. Πρόκειται για το concept Nissan Hyper Adventure το οποίο φέρνει τους φίλους της περιπέτειας πιο κοντά στη φύση.

Στο ψηφιακό σχέδιο που αποκάλυψε η Nissan εμφανίζεται ένα σπορ μοντέλο με πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά. Το εξωτερικό διαθέτει εκλεπτυσμένα πάνελ αμαξώματος που εκφράζουν ενέργεια, χάρη στη χαρακτηριστική διαγώνια γραμμή στο πλάι του οχήματος που τονίζει την ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Η αεροδυναμική ενισχύεται περαιτέρω από την ομαλή μονοκόμματη οροφή, που ενώνεται με τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω μέρος. Οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με μηχανισμούς πρόσφυσης στο χιόνι, για να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται μέσα σε χιονισμένες περιοχές με δύναμη και ευκολία.

Nissan

Στο εσωτερικό η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με γνώμωνα την άνεση και την χρηστικότητα σε όλες τις συνθήκες. Διαθέτει χώρο φόρτωσης για απαραίτητο εξοπλισμό, όπως σκηνές, σκι, ακόμα και καγιάκ. Οι πίσω θέσεις είναι λειτουργικές, καθώς μπορούν να περιστρέφονται 180 μοίρες σε έναν άξονα και δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να βλέπουν προς τα έξω από το πίσω μέρος του οχήματος. Επιπλέον, το Nissan είναι εξοπλισμένο με αυτόματα επεκτεινόμενα σκαλοπάτια.

Nissan

Ο πρωταρχικός στόχος του Nissan Hyper Adventure είναι να ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες όπως σε ταξίδια σε ένα χιονισμένο ορεινό πέρασμα ή στο λασπωμένο μονοπάτι ενός καταπράσινου τροπικού δάσους. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία παίζει πολλαπλό ρόλο ως πηγή ενέργειας, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τα gadget τους, να φωτίζουν το κάμπινγκ ή να επαναφορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Η ικανότητά του V2X (όχημα προς τα πάντα) μπορεί επίσης να παρέχει ρεύμα σε σπίτια (V2H) ή σε μια τοπική κοινότητα (V2G).

Το νέο Nissan Hyper Adventure concept θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!