Πανίσχυρη και εξηλεκτρισμένη η Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV

Πανίσχυρη και εξηλεκτρισμένη η Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV

Κώστας Παστρίμας
Πανίσχυρη και εξηλεκτρισμένη η Alfa Romeo Tonale Q4 PHEV
Η Alfa Romeo ηλεκτρίζει την κατηγορία των SUV με την καινούρια Tonale Q4 των 280 ίππων.

Η Alfa Romeo Tonale από μόνη της είναι ένα ξεχωριστό και πολύ σπορτίφ SUV το οποίο κουβαλάει όλο το ιδιαίτερο DNA της ιταλικής μάρκας. Αυτή η φιλοσοφία απογειώνεται όταν στο πίσω μέρος τοποθετείται το μαγικό λογότυπο Q4 που συνοδεύεται από έναν πολύ ισχυρό κινητήρα και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τον σπορ προσανατολισμό της η νέα Tonale έχει εισέλθει και στην εξηλεκτρισμένη εποχή με το σύστημα μετάδοσης να είναι υβριδικό Plug-In. Το σύστημα αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα 1.3 λίτρων τούρμπο ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Συνεργάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος μεταφέρει τη δύναμη πίσω και το συνολικό αποτέλεσμα είναι 280 ίπποι και 413 Nm ροπής.

Alfa Romeo

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 15,5 kWh. Το ενεργειακό απόθεμα αυτό είναι επαρκές για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 69Km με ταχύτητα έως 135Km/h σε μικτές συνθήκες, οπότε υποστηρίζει άνετα την καθημερινότητα χωρίς χρήση του θερμικού κινητήρα.

Lamborghini

Ως μια Alfa Romeo Q4 που σέβεται τον εαυτό της η Tonale είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για απολαυστική οδήγηση, ενώ το αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης Q4 ρυθμίζει συνεχώς τη δύναμη που καταλήγει στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, δίνοντας μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη αμέτρητες παραμέτρους και το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης.

Alfa Romeo

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 βάζει ολοκληρώνει την γκάμα του μοντέλου και έρχεται να προστεθεί στην επιλογή πετρελαίου με 130 ίππους και τις δύο ήπια υβριδικές εναλλακτικές βενζίνης με 130 ή 160 ίππους. Η τιμή ξεκινάει από 38.500 ευρώ ή 321 ευρώ το μήνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!