40 χρόνια Audi Sport

40 χρόνια Audi Sport

Κώστας Παστρίμας
40 χρόνια Audi Sport
Η Audi γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια παρουσίας της στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Οκτώβριος του 2023 είναι σημαδιακός για την Audi καθώς γιορτάζει τα 40 χρόνια του τμήματος Audi Sport. Η Audi Sport από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει εκδηλώσεις εορτασμού αυτού του σημαντικού ορόσημου με αποκορύφωμα την εκδήλωση στο Audi Forum Neckarsulm όπου παρουσιάστηκαν συναρπαστικές πληροφορίες του τμήματος με αντικείμενο τις υψηλές επιδόσεις, που σημειώνει διαρκή επιτυχία εδώ και 40 χρόνια.

Πίσω στο 1983 δημιουργήθηκε το τμήμα quattro της Audi το οποίο ανάλαβε να προετοιμάζει και να εξελίσσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας. Το τμήμα γνώρισε τεράστια επιτυχία αρχικά στον κόσμο των Ράλι και έπειτα σχεδόν σε όλες τις μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού γράφοντας τη δική του ιστορία. Από το 2016 η Audi Quattro μετονομάστηκε σε Audi Sport συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της εταιρείας που την έφεραν στην κορυφή διεθνών αγώνων όπως το WEC, τα Rally Raid και τα πρωταθλήματα πίστας.

Audi

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της Audi Sport ξεκίνησαν τον Μάιο. Τέσσερα Audi R8 LMS με ειδικά διακοσμητικά γραφικά από την ένδοξη ιστορία της μάρκας, τράβηξαν την προσοχή περίπου 235.000 θαυμαστών στον 24ωρο του Νίρμπουργκρινγκ. Επιπλέον, η παρουσίαση μοντέλων RS του παρελθόντος και του παρόντος, συμπεριλαμβανομένου του Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, ενθουσίασε το κοινό.

Audi

Έξι εβδομάδες μετά, η Audi πέρασε στο επόμενο κεφάλαιο στο σχεδιαστικό θέμα «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», παρουσιάζοντας νέα γραφιστικά σχέδια στο 24ωρο του Σπα. Τα R8 LMS μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο Βέλγιο, ενώ στις 8 Ιουλίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν μια μοναδική βιωματική εμπειρία με την Audi Sport στο Μπόλινγκερ Χόφε, καθώς είχαν την ευκαιρία για βόλτα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο Audi R8 LMS και το πρωτότυπο RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ.

Audi

Ο Ρόλφ Μίχλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport, σχολίασε «Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει τα τελευταία 40 χρόνια και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, θα επεκτείνουμε επιλεκτικά το χαρτοφυλάκιο μοντέλων μας και τις υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες μας μαζί με την AUDI AG. Τα ρεκόρ πωλήσεων των τελευταίων ετών υπογραμμίζουν ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μας».

Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!