Vintage Toyota Celica καίει καρδιές με κινητήρα Honda S2000

Vintage Toyota Celica καίει καρδιές με κινητήρα Honda S2000

Κώστας Παστρίμας
Vintage Toyota Celica καίει καρδιές με κινητήρα Honda S2000
Το αποτέλεσμα του μείγματος κλασικής Toyota Celica και Honda S2000 είναι εκρηκτικό.

Η πρώτη γενιά της Toyota Celica πίσω στη δεκαετία του 1970 ακόμα και σήμερα παραμένει αξεπέραστη. Ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο με τέλειες αναλογίες και διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά που δίκαια απέκτησε εκείνη την εποχή το παρατσούκλι «Ιαπωνική Mustang».

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι βελτιωτές έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καθώς οι περισσότεροι το προτιμούν αυθεντικό. Όταν όμως η JDM αποφάσισε να βελτιώσει μια Celica το έκανε με τον ιδανικό τρόπο. Η Toyota Celica της JDM είναι μοντέλο 1977 και έχει βαφτεί στο διάσημο μοβ χρώμα Midnight Purple της Nissan.

toyota

Παρά το γεγονός ότι η JDM σεβάστηκε σχεδιαστικά την Celica, κάτω από το αμάξωμα δεν έδειξε κανένα έλεος. Ο κινητήρας της Celica έχει αντικατασταθεί με τον τετρακύλινδρο 2.2 λίτρων του Honda S2000 στον οποίο έχει αντικατασταθεί η κεφαλή. Το ψυγείο είναι αλουμινένιο και τα σώματα εισαγωγής είναι 48 χιλ. με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι χειροκίνητο 6τάχυτο από S2000. Το διαφορικό από την άλλη προέρχεται από Toyota Corolla AE86.

toyota

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στις αναρτήσεις καθώς η Celica διαθέτει αερανάρτηση AccuAir, μπάρες ακαμψίας της Addco και φρένα της Wilwood με τους τροχύς να είναι της BBS. Η μοναδικότητα αυτής της κατασκευής δεν πέρασε απαρατήρητη ακόμα και από το μουσείο αυτοκινήτου Πέτερσον του Λος Άντζελες και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας.

toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!