Γεμάτο καινοτομίες το νέο MINI Cooper SE

Γεμάτο καινοτομίες το νέο MINI Cooper SE

Κώστας Παστρίμας
Γεμάτο καινοτομίες το νέο MINI Cooper SE
Η νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτρικού MINI συνδυάζει το παραδοσιακό DNA της μάρκας με υψηλή τεχνολογία.

Το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE για μια ακόμα φορά φέρνει την επανάσταση στα compact οχήματα όπως είχε κάνει 64 χρόνια πριν με την παρουσία του πρώτου κλασικού Mini Cooper. Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο τιμάει την παράδοση της MINI κρατώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσθέτοντας μοντέρνες «ψηφιακές» πινελιές όπως τους στρογγυλούς προβολείς, τα light modes και τις ακόμα πιο στρογγυλεμένες επιφάνειες.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης είναι εξαιρετικά ισχυρό και με ισχύ 218 ίππων και μέγιστη ροπή 330Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από 0-100km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 54,2kWh και είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος επιτρέποντας αυτονομία 402 χιλιομέτρων (WLTP). Η εξαιρετικά δυναμική οδήγηση βασίζεται στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος του μετατροχίου καθώς και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Mini

Στο εσωτερικό, η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θέτει νέα πρότυπα. Το νέο κεντρικό όργανο είναι ταυτόχρονα και το κέντρο ψυχαγωγίας και άνεσης, με αποτέλεσμα το νέο MINI Cooper SE να έρχεται πιο κοντά στον οδηγό για άνετο χειρισμό. Πληθώρα λειτουργιών, όπως η πλοήγηση, η τηλεφωνία και η ψυχαγωγία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας.

Mini

Με 12 αισθητήρες και τέσσερις κάμερες περιμετρικά, το MINI Parking Assistant Plus απλοποιεί το παρκάρισμα και μπορεί να εντοπίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πιθανές θέσεις στάθμευσης. Το Explore Mode προσφέρει επίσης μια μοναδική λύση για την κατηγορία, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει και να παρκάρει εύκολα το νέο MINI Cooper SE ενώ βρίσκεται έξω από αυτό, χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Mini

Η Στέφανι Βούρστ, επικεφαλής της MINI, σχολίασε «Το MINI Cooper SE ενσαρκώνει την καινοτόμο δύναμη της MINI. Με τη δυναμική του σχεδίαση, τις βιώσιμες επιδόσεις και την αίσθηση go-kart, θέτει νέα πρότυπα στην ηλεκτρική κινητικότητα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!