Η Nissan έρχεται πιο κοντά στη φύση με το Hyper Tourer

Η Nissan έρχεται πιο κοντά στη φύση με το Hyper Tourer

Κώστας Παστρίμας
Η Nissan έρχεται πιο κοντά στη φύση με το Hyper Tourer
Η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Hyper Tourer στο Japan Mobility Show.

Η Nissan έχει θέσει σε λειτουργία ένα καινούριο project το οποίο έχει να κάνει με μοντέλα προσανατολισμένα στην περιπέτεια και τη φύση. Πρόσφατα, στην έκθεση Japan Mobility Show η εταιρεία αποκάλυψε το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της το οποίο ονομάζεται Hyper Tourer και έχει να κάνει με την επιστροφή του ανθρώπου στη φύση.

Το Hyper Tourer Concept είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό van το οποίο εστιάζει την προσοχή του στα ταξίδια και τις εξορμήσεις στη φύση. Απευθύνεται σε άτομα που εκτιμούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή και απολαμβάνουν την συντροφιά φίλων και συνεργατών, είτε σε προσωπικά ταξίδια είτε σε επαγγελματικές μετακινήσεις.

Nissan

Εμφανισιακά, αποτελείται από λεία πάνελ αμαξώματος και έντονες χαρακτηριστικές γραμμές που δείχνουν την παραδοσιακή ιαπωνική ομορφιά, ενώ η επιβλητική εμφάνισή του εναρμονίζεται με το γύρω τοπίο. Τα πλαϊνά ρέουν διαγώνια από το μπροστινό προς το πίσω φτερό για υψηλότερη αεροδυναμική απόδοση τονίζοντας την εντύπωση της ομαλής κίνησης που προκύπτει από το συνδυασμό EV και αυτόνομης μετάδοσης κίνησης.

Nissan

Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο χάρη στο Nissan EV Technology Vision, το οποίο ενοποιεί εξαρτήματα και μπαταρίες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας Solid State για τη δημιουργία ενός συμπαγούς συνόλου. Η κονσόλα και ο φωτισμός διαθέτουν παραδοσιακά ιαπωνικά μοτίβα kumiko και koushi τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ η επίπεδη οθόνη LED στο πάτωμα εμφανίζει εικόνες ενός χαλαρωτικού χώρου όπου το ψηφιακό και η φύση συνδυάζονται.

Nissan

Το Nissan Hyper Tourer έχει τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στη θέση του οδηγού να περιστρέφονται 360 μοίρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Επιπλέον, η λειτουργικότητα V2X (Vehicle-to-Everything) και η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας επιτρέπουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία.

Με το Nissan Hyper Tourer concept, η Nissan οραματίζεται κάτι διαφορετικό για τον τρόπο που ταξιδεύουμε, ωστόσο κάτι τέτοιο απέχει πολύ ακόμα από την πραγματικότητα.

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!