Μακάρι το επόμενο Nissan GT-R να είναι κάπως έτσι

Μακάρι το επόμενο Nissan GT-R να είναι κάπως έτσι

Κώστας Παστρίμας
Μακάρι το επόμενο Nissan GT-R να είναι κάπως έτσι
Η πολυαναμενόμενη επόμενη γενιά του Nissan GT-R36 πρέπει να είναι σαν το σχέδιο του Hydace.

Ο ταλαντούχος ψηφιακός σχεδιαστής Hydace μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν με εντυπωσιακά σχέδια αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Αυτήν τη φορά ο σχεδιαστής είπε να ασχοληθεί με ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο για το οποίο αναμένουμε εδώ και χρόνια την επόμενη γενιά του.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για το εκρηκτικό Nissan GT-R το οποίο εδώ και 14 χρόνια δεν έχει ανανεωθεί παραμένοντας στη γενιά R35. Από το 2015 η Nissan συνεχώς αναφέρει ότι μελετάει την επόμενη γενιά του μοντέλου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε... βίδα από το επόμενο GT-R36.

Nissan

Πολλοί είναι οι σχεδιαστές που έχουν φανταστεί πως μπορεί να είναι το νέο μοντέλο, αλλά το πιο πρόσφατο σχέδιο του Hydace πραγματικά τα... σπάει. Το ταλαντούχος σχεδιαστής δεν ξεφεύγει από την φιλοσοφία της R35, ωστόσο έχει προσθέσει μια μοντέρνα και πολύ δυναμική άποψη στο μοντέλο.

ni

Η R36 λοιπόν όπως την φαντάστηκε ο σχεδιαστής δανείζεται πολλά στοιχεία από videogames κάνοντας ακόμα πιο μίνιμαλ πολλά από τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Στο εμπρός μέρος οι LED προβολείς είναι πιο λεπτοί, ο προφυλακτήρας και οι εισαγωγές αέρα πιο compact έχοντας πιο αιχμηρό παρουσιαστικό σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Το πίσω μέρος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό με τη νέα πτέρυγα να κλέβει την παράσταση.

Nissan

Τα φωτιστικά σώματα είναι στρογγυλά με πιο ψηφιακό design, ο διαχύτης είναι πιο μαζεμένος, ενώ οι εξατμίσεις είναι τοποθετημένες στα άκρα του προφυλακτήρας δίνοντας ένα άγριο στυλ στο αυτοκίνητο. Εντυπωσιακή είναι επίσης η σχεδίαση της εξαγωγής αέρα από το τμήμα του κινητήρα πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Η Nissan διατηρεί σιγή ιχθύος για το νέο της GT-R36, ωστόσο σχέδια σαν αυτό το Hydace θα πρέπει να κάνουν του Ιάπωνες να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

photo credit: Hydace

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!