Hyundai: Το νέο Kona Electric ήρθε στην Ελλάδα, ποια είναι η τιμή του

Hyundai: Το νέο Kona Electric ήρθε στην Ελλάδα, ποια είναι η τιμή του

Κώστας Παστρίμας
Hyundai: Το νέο Kona Electric ήρθε στην Ελλάδα, ποια είναι η τιμή του
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις του νέου Hyundai Kona, η αμιγώς ηλεκτρική, έφτασε στη χώρα μας.

Η Hyundai Motor ενισχύει τη στρατηγική της όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας το νέο KONA ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της επιταχυνόμενης προσπάθειάς της για εξηλεκτρισμό και τη δημιουργία 11 νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030.

Η δεύτερη γενιά του KONA προσφέρει μια ποικιλία επιλογών σε ό,τι αφορά την κατηγορία των B-SUV, περιλαμβανομένων διάφορων συστημάτων μετάδοσης κίνησης. Οι διαθέσιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν τις EV (ηλεκτρική), τις HEV (πλήρως υβριδικές), τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και τις σπορ εκδόσεις N Line.

Το νέο KONA διατηρεί τη δυναμική και στιβαρή σχεδίαση του προκατόχου του, προσφέροντας παράλληλα αναβαθμισμένες διαστάσεις που συμβάλλουν στην άνεση των επιβατών. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει τεχνολογικές και ευκολίες που ενισχύουν τη συνδεσιμότητα και προσφέρουν μια ασφαλή και άνετη εμπειρία οδήγησης.

Υψηλή αυτονομία

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, το νέο KONA Electric προσφέρει εξαιρετική αυτονομία για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας B-SUV, εκτιμώμενη στα 490 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Διαθέτει επίσης πολλά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), ενεργή αεροδυναμική, εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος (Vehicle-to-Load ή V2L), Head-up Display (HUD), λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και Eco Package.

Βασική έκδοση είναι αυτή με τον ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και την μπαταρία χωρητικότητας 48 kWh, στο επίπεδο εξοπλισμού Distinctive. Το πιο ισχυρό Kona Electric 218 ίππων εφοδιάζεται με μπαταρία 65 kWh και δύο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: Distinctive και Limited.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο KONA έχει αυξημένες διαστάσεις, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης βελτιωθεί, προσφέροντας έως και 466 λίτρα (με βάση το πρότυπο VDA) και διάφορες δυνατότητες φόρτωσης. Οι τεχνολογικές και ασφαλείας παροχές περιλαμβάνουν το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης οδηγού SmartSense (ADAS) και άλλα συστήματα ασφαλείας.

Πλούσια σουίτα βοηθημάτων

Το KONA Electric προσφέρει ποικιλία χαρακτηριστικών που ενισχύουν την οδηγική εμπειρία και τη συνδεσιμότητα. Ας εξετάσουμε συνοπτικά τα κυριότερα από αυτά:

- Head-Up Display (HUD): Το HUD εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ταχύτητα και κατεύθυνση, απευθείας στο παρμπρίζ για αυξημένη άνεση και ασφάλεια.
- e-ASD (Electronic Active Sound Design): Το e-ASD προσφέρει μια προσαρμοσμένη ηχητική εμπειρία στον οδηγό, προσθέτοντας εικονικό ήχο για βελτιωμένη αίσθηση κατά την οδήγηση με ηλεκτρικά οχήματα.
- Vehicle-to-Load (V2L): Η V2L επιτρέπει στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας για εξωτερικές συσκευές ή φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, προσφέροντας επιπλέον λειτουργικότητα.
- i-PEDAL: Η λειτουργία i-PEDAL επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την επιτάχυνση και τη φρενάριση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού, βελτιώντας την ευκολία οδήγησης και την αποδοτικότητα της ενέργειας.
- Συνδεσιμότητα και ενημερώσεις Over-the-Air (OTA): Οι ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να διατηρούν το όχημά τους ενημερωμένο με τις τελευταίες βελτιώσεις.
- Digital Key 2 Touch: Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τον ξεκλείδωμα, κλείδωμα και εκκίνηση του αυτοκινήτου μέσω κοντινής περιοχής επικοινωνίας (NFC) με έξυπνα τηλέφωνα ή ρολόγια.
- Σύστημα Ήχου Bose Premium: Το σύστημα ήχου Bose Premium με subwoofer οκτώ ηχείων προσφέρει πλούσια εμπειρία ψυχαγωγίας.

Το KONA Electric είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης όπως το Driver Status Monitor (DSM), το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA), το Blind-spot View Monitor (BVM) και άλλα, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία και τη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς που επιλέγουν το KONA Electric.

Οι τιμές του νέου Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!