Mustang σκαρφαλώνει σε τοιχίο ντριφτάροντας (vid)

Mustang σκαρφαλώνει σε τοιχίο ντριφτάροντας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Mustang σκαρφαλώνει σε τοιχίο ντριφτάροντας (vid)
Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν οι αγωνιζόμενοι στα drift shows.

Το θέαμα που προσφέρουν οι οδηγοί στα drift shows είναι άκρως εντυπωσιακά. Αυτοκίνητα να πλαγιολισθαίνουν παράλληλα με μεγάλες ταχύτητες και με ακρίβεια χιλιοστού δεν μπορεί παρά να είναι ένα θέαμα που συναρπάζει και αναδεικνύει την τέχνη του... ανάποδου τιμονιού αυτών των οδηγών.

Τα πράγματα ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο και τα ατυχήματα δεν λείπουν. Ένα από τα πρόσφατα και πιο εντυπωσιακά ατυχήματα που είχαμε σε αγώνες drift μας έρχεται από την Αμερική και τον τελευταίο αγώνα στο Irwindale Speedway.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του θεσμού Τζέιμς Ντιν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά διαμορφωμένης Ford Mustang RTR Spec5 η οποία αποδίδει 1.100 ίππους! Δίπλα του στην πίστα βρίσκεται η Corvette του Ματ Φίλντ η οποία πιέζει την Mustang προς το προστατευτικό τοιχίο.

Η Mustang ακουμπάει στιγμιαία την Corvette και απογειώνεται καταλήγοντας με τη δεξιά μεριά πάνω στο τοιχίο. Το εντυπωσιακό είναι ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να γλιστράει πάνω στο τοιχίο σαν το κόλπο rail του skateboard επιστρέφοντας τελικά στην πίστα έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο Ντιν χαρακτήρισε αργότερα το ατύχημα ως το πιο δυνατό χτύπημα στην καριέρα του, ωστόσο δεν τραυματίστηκε. Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό ατύχημα του οδηγού drift.

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!