Η χειροποίητη Alfa Romeo 33 Stradale κόβει την ανάσα

Η χειροποίητη Alfa Romeo 33 Stradale κόβει την ανάσα

Κώστας Παστρίμας
Η χειροποίητη Alfa Romeo 33 Stradale κόβει την ανάσα
Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει πρώτη φορά στο κοινό την αριστουργηματική 33 Stradale

Η Alfa Romeo επέλεξε την έκθεση Auto e Moto d’ Epoca στην Μπολόνια για να παρουσιάσει την μοναδική 33 Stradale. Το αυτοκίνητο είναι σημαντικό κομμάτι του προγράμματος Alfa Romeo Classiche και θα αναδείξει τη σειρά υπηρεσιών της εταιρείας με σκοπό την προστασία και την προώθηση της ιστορίας της μάρκας.

Η Alfa Romeo 33 Stradale υιοθετεί με σεβασμό και μοντέρνα προσέγγιση μερικά από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της προγόνου της, αποκαλύπτοντας παράλληλα μερικά από τα χαρακτηριστικά των Alfa Romeo του μέλλοντος. Κάθε μια 33 Stradale έχει σχεδιαστεί ως ένα μοναδικό έργο τέχνης, χάρη στην απόλυτη ελευθερία εξατομίκευσης που εφαρμόστηκε στην κατασκευή του αυτοκινήτου.

Alfa Romeo

Η ομάδα που ανάλαβε το έργο ονομάστηκε Bottega και συνεργάστηκε με πελάτες και λάτρεις της Alfa Romeo σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, παρέχοντας τη δυνατότητα για απολύτως μοναδικά στοιχεία, ακόμα και για την «υπογραφή» του πλαισίου. Μόλις 33 αντίτυπα από το χειροποίητο αυτοκίνητο θα κατασκευαστούν και θα φέρουν Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας.

Alfa Romeo

Η 33 Stradale χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο σχήματος Η και αμάξωμα από ανθρακονήματα. H ανάρτηση αποτελείται από διάταξη με διπλά ψαλίδια τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω τροχούς, ενώ για την κίνηση φροντίζουν δύο σύνολα: Το πρώτο είναι ο V6 κινητήρας των 2,9 λίτρων με τα δύο τούρμπο που έχει δεχτεί ειδικές βελτιώσεις ώστε να ξεπερνάει τους 620 ίππους, ενώ το δεύτερο είναι αμιγώς ηλεκτρικό με ισχύ πάνω από 750 ίππους.

Alfa Romeo

Στην εξέλιξη του αυτοκινήτου συνέβαλε ο Βαλτέρι Μπότας, οδηγός Formula 1, ο οποίος μαζί με την ομάδα εξέλιξης οδήγησε το αυτοκίνητο στην πίστα Μπαλόκο της Ιταλίας. Η Alfa Romeo 33 Stradale θα παρουσιαστεί στις 26 Οκτωβρίου στην 40ή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Auto e Moto d’ Epoca.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!