Toyota GR Supra με κινητήρα BMW M4;

Toyota GR Supra με κινητήρα BMW M4;

Κώστας Παστρίμας
Toyota GR Supra με κινητήρα BMW M4;
Όπως όλα δείχνουν η εκρηκτική Toyota GR Supra θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα της BMW M4.

Όταν έφτασε η 5η γενιά της εντυπωσιακής Toyota GR Supra πριν από τέσσερα χρόνια υπήρξε σοβαρός ενθουσιασμός στους λάτρης του σπορ αυτοκινήτου και ταυτόχρονα στους λάτρεις της κίνησης στους πίσω τροχούς. Η Toyota εκείνη την περίοδο είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει και μια έκδοση με ακόμα περισσότερη ισχύ και αγωνιστικό στήσιμο, αλλά μέχρι τώρα αυτή η υπόσχεση δεν έχει εκπληρωθεί.

Η Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της Toyota που ασχολείται με την σειρά GR, φαίνεται να έχει ξεκινήσει δοκιμές σε μια νέα GR Supra και μάλιστα εθεάθη στο Νίρμπουργκρινγκ ένα πρωτότυπο με έντονο καμουφλάζ. Η Supra ως γνωστόν είναι πιστό αντίγραφο της BMW Z4 και τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Magna Steyer της Αυστρίας.

toyota

Εκτός από το πλαίσιο της Z4, η γρήγορη Supra από ότι φαίνεται θα είναι εξοπλισμένη με τα φρένα της BMW M4 CLS, ενώ μένει να απαντηθεί τι θα βρίσκεται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Η λογική λέει ότι η GR Supra θα είναι εξοπλισμένη με τον 6κύλινδρο κινητήρα της M4 CLS ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 550 ίππους.

toyota

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι αυτόματο 8τάχυτο και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Τις αναρτήσεις και το στήσιμο του αυτοκινήτου έχει αναλάβει το τμήμα Gazoo της Toyota, ενώ και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα είναι επίσης εξελιγμένα από το αγωνιστικό τμήμα της Toyota.

toyota

Μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην είναι επιβεβαιωμένο, ωστόσο όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει και καπνός. Άλλωστε η BMW Z4 αναμένεται σύντομα να αποκτήσει έκδοση M και η Toyota ίσως είναι εκείνη που δείξει το δρόμο προς αυτήν την εξέλιξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!