Το CUPRA Tavascan επιστρέφει στις ρίζες του (vid)

Το CUPRA Tavascan επιστρέφει στις ρίζες του (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το CUPRA Tavascan επιστρέφει στις ρίζες του (vid)
Το CUPRA Tavascan επισκέπτεται το χωριό από το οποίο γεννήθηκε η ιδέα της κατασκευής του.

Το ισπανικό χωριό Ταβασκάν βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία στα Πυρηναία. Πρόκειται για έναν πετρόκτιστο οικισμό που χαρακτηρίζεται από ακατέργαστα υλικά, ξύλινες σκεπές τα σπίτια και έντονο το φυσικό περιβάλλον που το περιτριγυρίζει. Από αυτό το σκηνικό, οι σχεδιαστές της CUPRA εμπνεύστηκαν για να κατασκευάσουν το νέο Tavascan.

Το ηλεκτρικό SUV επισκέφτηκε την «γενέτειρά» του και περιηγήθηκε στο αντισυμβατικό εργοστάσιο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, στο φυσικό περιβάλλον με τις 50 λίμνες και τους γνωστούς καταρράκτες στα γύρω βουνά.

cupra

Με 340 ίππους απόδοση, το CUPRA Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας. H CUPRA στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον εξηλεκτρισμό με το CUPRA Tavascan και να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν και σπορ απόδοση.

cupra

Η Φρανσέσκα Σανγαλί, Επικεφαλής Color & Trim και Concept & Strategy της CUPRA, δήλωσε: «Θέλαμε να δώσουμε στο μοντέλο ακεραιότητα, με ακατέργαστα υλικά, χρώματα, υφή και γραφικά στοιχεία αρμονικά με τη φύση. Μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία ελαφρύτερη δομή και να προβάλουμε εξαρτήματα έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξουμε ή να τα διακοσμήσουμε για να τα καλύψουμε. Με αυτό τον τρόπο μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα».

Δείτε το νέο Tavascan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!