Γονίδια Dakar στην έκδοση GR Sport II του Toyota Hilux

Γονίδια Dakar στην έκδοση GR Sport II του Toyota Hilux

Κώστας Παστρίμας
Γονίδια Dakar στην έκδοση GR Sport II του Toyota Hilux
Το αγροτικό της Toyota αποκτά ακόμα καλύτερες αναρτήσεις και εξοπλισμό στην έκδοση GR Sport II.

Η Toyota έχει σταθερή παρουσία εδώ και αρκετά χρόνια στο περίφημο Ράλλυ Ντακάρ με αποτέλεσμα να αντλεί τεχνολογία από τους αγώνες και να τη μεταφέρει στα μοντέλα της. Ένα από εκείνα που ωφελούνται από αυτή την εμπλοκή είναι το pick up αγροτικό Hilux το οποίο αποκτά ακόμα μια σπορ έκδοση.

Το Toyota Hilux GR Sport II έχει αναβαθμιστεί στις αναρτήσεις προκειμένου να αποκτήσει ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο. Η απόσταση μεταξύ των τροχών εμπρός έχει αυξηθεί κατά 140 χιλ. και πίσω κατά 155 χιλ. κάτι που αυξάνει τη σταθερότητα στις στροφές, ενώ δίνει και καλύτερη απόκριση στο τιμόνι.

toyota

Το νέο Hilux είναι ακόμα καλύτερο και στις εκτός δρόμου διαδρομές κάτι που οφείλεται στις ποιοτικές αναρτήσεις και στην αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 χιλ. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν επηρεάσει τη δυνατότητα φόρτωσης στον ένα τόνο και τη δυνατότητα έλξης στα 3.500 κιλά.

toyota

Ο κινητήρας του Hilux είναι ο γνωστός 2.8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής. Το σύνολο συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης, τα φρένα ενισχυμένα, ενώ και στον τομέα του infotainment έχουμε αναβαθμίσεις με ασύρματο σύστημα συνδεσιμότητας τόσο για Android Auto όσο και για Apple CarPlay.

Το νέο Toyota Hilux GR Sport II αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!