Υπάρχει ελπίδα για επανεμφάνιση της Alfa Romeo Giulietta

Υπάρχει ελπίδα για επανεμφάνιση της Alfa Romeo Giulietta

Κώστας Παστρίμας
Υπάρχει ελπίδα για επανεμφάνιση της Alfa Romeo Giulietta
Το αφεντικό της Alfa Romeo άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Giulietta τα επόμενα χρόνια.

Η Alfa Romeo γνώρισε τεράστια επιτυχία με την Giulietta καθώς ήταν ουσιαστικά το μοντέλο που την έβαλε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι των hatchback. Δυστυχώς όμως η Alfa Romeo αποφάσισε το 2020 να ρίξει την αυλαία του μοντέλου μετά από 10 χρόνια παρουσίας και μάλιστα χωρίς να έχει ετοιμάσει έναν αντικαταστάτη για το μοντέλο.

Η έλευση της Giulia, της Stelvio και της Tonale δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό της Giulietta και πολλοί φίλο της ιταλικής μάρκας αναπολούν το δυναμικό hatchback. Από το 2020 μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία κουβέντα στους κύκλους της Alfa Romeo για αντικαταστάτη της Giulietta, ωστόσο πρόσφατα άνοιξε ένα μικρό παράθυρο από τον ίδιο τον CEO της μάρκας.

Alfa Romeo

Ο Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, μιλώντας στο βρετανικό Autocar άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε τα επόμενα χρόνια μια νέα γενιά Giulietta, αυτήν τη φορά βασισμένη στην πλατφόρμα STLA της Stellantis. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα πολυτελές hatchback, φυσικά εξηλεκτρισμένο, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αφού η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει επίσημα ότι από το 2027 θα έχει στην γκάμα της μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Alfa Romeo

Η πλατφόρμα της Stellantis πάντως θα δώσει την ευκαιρία στην Alfa Romeo να δημιουργήσει ακόμα και μια «γρήγορη» έκδοση της Giulietta με μέγιστη απόδοση 380 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 98 kWh με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Ίσως μέσα στο 2024 να έχουμε την τελική απόφαση της Alfa Romeo για την επόμενη Giulietta.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!