Volvo: Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη θα κατασκευάζεται το EX30

Volvo: Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη θα κατασκευάζεται το EX30

Κώστας Παστρίμας
Volvo: Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη θα κατασκευάζεται το EX30
Η Volvo θέλει να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή του νέου EX30 και μεταφέρει την κατασκευή του στην Ευρώπη.

Το καινούριο, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της σουηδικής μάρκας. Πρόκειται για ένα compact SUV με πολύ εκλεπτυσμένο σχεδιασμό το οποίο χάρη στην τεχνολογία και την ποιότητά του στοχεύει να κατακτήσει τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές.

Η ζήτηση για το νέο EX30 είναι μεγάλη κάτι που αποδεικνύει ότι από την πρώτη στιγμή έγινε ελκυστικό στα μάτια του κοινού. Η παραγωγή του EX30 ξεκίνησε νωρίτερα εντός του φθινοπώρου στην Τζιαντζακoύ
της Κίνας και τα πρώτα αυτοκίνητα προγραμματίζεται να παραδοθούν στους πελάτες μέσα στο έτος.

Volvo

Για να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες παραγγελίες του EX30 η Volvo αποφάσισε να ενισχύσει την παραγωγή βάζοντας το EX30 και στη γραμμή παραγωγής της μονάδας της Γάνδης στο Βέλγιο. Η απόφαση προσθέτει επίσης ευελιξία παραγωγής για αυτό που η εταιρεία αναμένει να είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα της σε πωλήσεις στα επόμενα χρόνια.

Volvo

Η Volvo έχει δοκιμάσει ήδη αυτή την προσέγγιση με επιτυχία, κατασκευάζοντας τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV της, XC60 και XC40, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα.Παίρνοντας θέση δίπλα στα XC40 και C40 στη γραμμή παραγωγής της Γάνδης, το EX30 γίνεται το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo που θα παράγεται στην Ευρώπη.

Volvo

O Τζιμ Ρόουαν, CEO της Volvo Cars, σχολίασε: «Φιλοδοξία μας είναι να διαθέτουμε το EX30 ανά τον κόσμο σε μία ελκυστική τιμή, διευκολύνοντας περισσότερους ανθρώπους να στραφούν στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού Volvo και συνεισφέροντας στα κέρδη της εταιρείας. Η προσθήκη της Γάνδης στην παραγωγή είναι μία εύλογη κίνηση, καθώς στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην ισχυρή ζήτηση για το συναρπαστικό, μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV μας σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!