Ραπ στούντιο στο πίσω μέρος ενός Renault Master

Ραπ στούντιο στο πίσω μέρος ενός Renault Master

Κώστας Παστρίμας
Ραπ στούντιο στο πίσω μέρος ενός Renault Master
Πώς θα σας φαινόταν ο Light ή ο Sneak να έγραφαν τραγούδια στο πίσω μέρος ενός βαν;

Το Renault Master είναι αποδεδειγμένα ένα πολύ ικανό επαγγελματικό φορτηγό με σπουδαίες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, αποτελεί μια γερή βάση για διάφορες μετατροπές καθώς έχουμε δει το γαλλικό βαν να μετατρέπεται σε αυτοκινούμενο, φορτηγάκι καντίνας, ακόμα και κινητό συνεργείο αυτοκινήτων.

Η Renault θέλησε να πάει ένα βήμα παρακάτω το Master δημιουργώντας στο πίσω μέρος ένα μουσικό στούντιο. Το Renault Sound Truck είναι βασισμένο στο Master στην έκδοση LCV με μακρύτερη καρότσα. Την μετατροπή σε επαγγελματικό στούντιο ανέλαβε η Red House που ειδικεύεται σε συστήματα ήχου και στούντιο, ενώ για την μόνωση επιστρατεύτηκε η εταιρεία Procar.

Renault

Η ομάδα σχεδιασμού εκμεταλλεύτηκε κάθε χιλιοστό του φορτηγού δημιουργώντας δύο ξεχωριστά δωμάτια, ένα δωμάτιο εγγραφής και ένα δωμάτιο για τον έλεγχο του ήχου. Η ηχομόνωση ήταν μια σημαντική πρόκληση καθώς έπρεπε τόσο να περνάει τις προδιαγραφές της Γαλλίας, όσο και να καλύπτει τις προδιαγραφές ενός επαγγελματικού στούντιο.

Renault

Σε πολλά σημεία της καμπίνας χρησιμοποιήθηκε ξύλο και μοβ ύφασμα, ενώ ο φωτισμός είναι προσεκτικά τοποθετημένος σε κρυφά σημεία. Ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του μια σύγχρονη κονσόλα και μια περιστρεφόμενη καρέκλα, έναν υπολογιστή και φυσικά άφθονα ηχεία υψηλής ποιότητας. Για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές του Renault Sound Truck επιστρατεύτηκαν πέντε ταλαντούχοι ράπερ από την Γαλλία να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους.

Μάλιστα η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ηχογραφήσεων τα οποία μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!