Porsche 911 Dakar: Μπορείς να κάνεις σκι στην έρημο; (vid)

Porsche 911 Dakar: Μπορείς να κάνεις σκι στην έρημο; (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Porsche 911 Dakar: Μπορείς να κάνεις σκι στην έρημο; (vid)
O θρύλος του σκι και πρεσβευτής της Porsche, Άκσελ Λουντ Σβίνταλ, το επιχείρησε στους αμμόλοφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην πολυετή καριέρα του ο Άκσελ Λουντ Σβίνταλ κυριαρχούσε στις χιονισμένες πλαγιές. Ο 40χρονος Νορβηγός έχει στο βιογραφικό του τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια – εκ των οποίων τα δύο χρυσά – και πέντε χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα σκι.

Έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Σβίνταλ είναι πρεσβευτής της Porsche, με την οποία προετοίμασαν κάτι ιδιαίτερο: να κάνει σκι στους αμμόλοφους της ερήμου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Φθάνοντας στο σημείο με την 911 Dakar, η οποία μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος, ο Σβίνταλ έκανε κατάβαση με τα πέδιλα του σκι από έναν από τους ψηλότερους αμμόλοφους της ερήμου.

H σπάνια και πανάκριβη 911 Dakar

H 911 Dakar είναι ένα πραγματικό off road αυτοκίνητο που βασίζεται στο sports car της γερμανικής μάρκας και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 2.500 μονάδων. Κινητήρας είναι ο 6κύλινδρος boxer των 3 λίτρων και των 480 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 8 σχέσεων και τετρακίνηση.

Κάπου εκεί αρχίζουν οι διαφορές με τις συμβατικές εκδόσεις της 911: αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατ. σε σχέση με την 911 Carrera (με δυνατότητα επιπλέον ανύψωσης του εμπρός και πίσω μέρους κατά 3 εκατ. σε ταχύτητες έως 170 χλμ/ώρα) και ελαστικά Pirelli Scorpion All Terrain Plus ( 245/45 ZR 19 εμπρός και 295/40 ZR 20 πίσω).

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της 911 Dakar αυξάνουν σημαντικά την τιμή, όμως στην Ελλάδα μάλλον το... παρακάναμε. Η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 326.740 ευρώ, ξεπερνώντας πάνω από 100.000 ευρώ αυτήν στη Γερμανία (220.020 ευρώ), λόγω της υψηλής φορολογίας.

Porsche 911 Dakar
Photo Credits: Porsche AG


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!