Το Audi TT μας αποχαιρετά, αλλά θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

Το Audi TT μας αποχαιρετά, αλλά θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

Κώστας Παστρίμας
Το Audi TT μας αποχαιρετά, αλλά θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό
Η Audi δημιούργησε την Final Edition του δημοφιλούς TT για να το αποχαιρετήσει, αλλά κάτι μας λεει ότι θα το ξαναδούμε σύντομα.

Το Audi TT είναι ένα από τα μοντέλα που στιγμάτισαν την γερμανική εταιρεία τα τελευταία 25 χρόνια. Ο σπορ σχεδιασμός του, οι ισχυροί κινητήρες και η μοναδικότητα που προσέφερε αγαπήθηκαν από αμέτρητους οδηγούς οι οποίοι ακόμα και σήμερα πίνουν νερό στο όνομά του.

Δυστυχώς η Audi στις αρχές του 2023 ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που παράγεται το TΤ και μάλιστα δημιούργησε μια ειδική τελευταία έκδοση Final Edition για να τιμήσει το σπορ μοντέλο της. Η Final Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες και θα είναι εμπνευσμένο από την πρώτη γενιά των TT.

Audi

Ο χρωματισμός του θα είναι σε πράσινο Goodwood Green, όπως ακριβώς στο πρώτο μοντέλο TT που κατασκευάστηκε. Οι προφυλακτήρες σε πολλά σημεία θα είναι βαμμένοι γκρι, το ίδιο και η ηλεκτρονική οροφή, ενώ στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί καφέ δέρμα στα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών.

sab

Ανάμεσα στα τρομερά γκάτζετ που έχει αυτή η έκδοση είναι ο κλιματισμός στον αυχένα του οδηγού και τα ενσωματωμένα μικρόφωνα στις ζώνες ασφαλείας. Ο κινητήρας είναι ο δίλιτρος τούρμπο με απόδοση 228 ίππους ο οποίος συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Audi

Εκείνο που μάλλον πρέπει να θεωρούμε πολύ πιθανό είναι το Audi TT να επιστρέψει τα επόμενα χρόνια ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατήσει είναι η MEB της Volkswagen ή ακόμα και η πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κινεζικής SAIC που η Audi σκέφτεται να αγοράσει.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το μελλοντικό TT να μην είναι ένα σπορ κουπέ, αλλά ένα τετραθέσιο crossover. Αν γίνει αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει ιδιαίτερα στους φανατικούς του θρύλου της Audi.

Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!