Renault και Nissan συνεχίζουν δυναμικά την κοινή τους πορεία

Renault και Nissan συνεχίζουν δυναμικά την κοινή τους πορεία

Κώστας Παστρίμας
Renault και Nissan συνεχίζουν δυναμικά την κοινή τους πορεία
Οι δύο κολοσσοί ανανέωσαν τη στρατηγική τους συμμαχία και συνεχίζουν να οδηγούν τις εξελίξεις στην βιομηχανία του αυτοκινήτου.

Το Renault Group και η Nissan ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα χρόνια ορίζοντας ένα νέο στρατηγικό πλάνο. Η νέα συμφωνία συμμαχίας(New Alliance Agreement) μεταξύ της Nissan και του Renault Group τίθεται σε ισχύ και αντικαθιστά τις προηγούμενες συμφωνίες που αφορούσαν την Συμμαχία.

Η Nissan και το Renault Group έχουν 15% συμμετοχή η κάθε μία, με σταθερές και «κλειδωμένες» υποχρεώσεις, ενώ τα δικαιώματα ψήφου του RenaultGroupκαι της Nissan φτάνουν μέχρι το 15% των ασκήσιμων δικαιωμάτων ψήφου και οι δύο εταιρείες μπορούν να ασκήσουν ελεύθερα τα δικαιώματα ψήφου τους εντός αυτού του ορίου.

Renault

Η Renault έχει μεταβιβάσει το 28,4% (από 43,4%) των μετοχών της Nissan σε γαλλικό fund, όπου οι εμπιστευμένες μετοχές θα ψηφίζουν ουδέτερα, με περιορισμένες εξαιρέσεις. Στο εξής, ο Όμιλος Renault μπορεί να δώσει εντολή στον διαχειριστή να πουλήσει τις εμπιστευμένες μετοχές της Nissan, αλλά δεν έχει καμία υποχρέωση να το πράξει εντός συγκεκριμένης προκαθορισμένης χρονικής περιόδου.

Nissan

Ο Ζαν-Ντομινίκ Σενάρντ, Πρόεδρος της Συμμαχίας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την συμφωνία της Νέας Συμμαχίας που υπογράφηκε στα τέλη Ιουλίου 2023. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Όμιλο Renault, τη Nissan και τη Mitsubishi Motors και θέτει τα θεμέλια για μια νέα δίκαιη, μακροχρόνια και αποτελεσματική συνεργασία που θα δημιουργήσει αξία για κάθε μέλος της Συμμαχίας και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!