Ράλλυ Ντακάρ: Πότε θα αποκαλυφθεί το Dacia που θα πάει στην έρημο

Ράλλυ Ντακάρ: Πότε θα αποκαλυφθεί το Dacia που θα πάει στην έρημο

Κώστας Μπιτσικώκος
Ράλλυ Ντακάρ: Πότε θα αποκαλυφθεί το Dacia που θα πάει στην έρημο
Η Dacia θα συμμετέχει από το 2025 στο World Rally-Raid Championship, με αποκορύφωμα το Ράλλυ Ντακάρ.

Σε λίγους μήνες θα γνωρίζουμε την μορφή που θα έχει το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετέχει από το 2025 η Dacia στο φημισμένο Ράλλυ Ντακάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του gMotion η Dacia θα παρουσιάσει το αγωνιστικό της στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024.

Η συμμετοχή στην κατηγορία T1+ θα γίνει με ένα πρωτότυπο αγωνιστικό, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη βρετανική Prodrive και λογικά θα βασίζεται αισθητικά στο νέο Duster (το οποίο επίσης θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό στη Γενεύη). Η ομάδα της Dacia θα χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα από την Aramco.

Λεμπ Dacia

Από την περίοδο των δοκιμών που θα αρχίσουν το 2024, οδηγοί της Dacia θα είναι ο 9 φορές πρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ και η Κριστίνα Γκουτιέρεθ. Η 31 ετών οδηγός έχει λάβει μέρος σε 7 Ντακάρ, ενώ το 2017 έγινε η πρώτη Ισπανίδα που τερμάτισε στον αγώνα στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Μάλιστα προκειμένου να προετοιμαστεί η ομάδα κατάλληλα για το Ντακάρ του 2025, θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Μαρόκου τον Οκτώβριο του 2024.

Photo Credits: Dacia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!