Toyota: Eτοιμάζει έκδοση WRC για το GR Yaris (vid)

Toyota: Eτοιμάζει έκδοση WRC για το GR Yaris (vid)

Κώστας Παστρίμας
Toyota: Eτοιμάζει έκδοση WRC για το GR Yaris (vid)
Η Toyota θέλει να τιμήσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC με μια ειδική έκδοση του GR Yaris.

Το Toyota GR Yaris από μόνο του είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό οδηγικά supermini που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος. Πρόκειται για ένα καλοστημένο και πολύ ισχυρό αυτοκίνητο στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανεβάζει την αδρεναλίνη του οδηγού και να τον μυεί στα μυστικά της γρήγορης οδήγησης.

Με το Yaris η Toyota γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τεράστια επιτυχία στους αγώνες ράλι κατακτώντας νίκες και τίτλους. Το 2023 εξασφάλισε για μια ακόμα φορά το πρωτάθλημα με τον Κάλε Ροβάνπερα κάτι που από ότι φαίνεται ικανοποίησε ιδιαίτερα τους Ιάπωνες και την αγωνιστική ομάδα Toyota Gazoo Racing. Η ικανοποίηση ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση του GR Yaris που θα ονομάζεται WRC.

toyota

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται φυσικά το GR Yaris, ωστόσο θα έχουν επέμβει σε αυτό οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας του WRC. Στοιχεία για τον κινητήρα και τα περιφερειακά δεν έγιναν γνωστά, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι θα έχει ανεβασμένη απόδοση και αγωνιστικές χαρτογραφήσεις.

toyota

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που η Toyota διέρρευσε όπως για παράδειγμα ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς κόκκινο και λευκό, με τις δαγκάνες των φρένων βαμμένες κόκκινες. Οι τροχοί θα είναι 18 ιντσών με 10 ακτίνες και θα χρησιμοποιεί διαφορετικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen το οποίο θα μπορεί να ρυθμιστεί με ηλεκτρονικό τρόπο από τον οδηγό.

Το επόμενο διάστημα αναμένουμε όλες τις πληροφορίες για το GR Yaris WRC το οποίο θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό.

Φωτογαφίες: Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!