Renault 5 Electric: Έρχεται το 2024 με τιμή - έκπληξη

Renault 5 Electric: Έρχεται το 2024 με τιμή - έκπληξη

Κώστας Μπιτσικώκος
Renault 5 Electric: Έρχεται το 2024 με τιμή - έκπληξη
Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού σουπερμίνι που αναβιώνει το εμβληματικό της μοντέλο.

Όπως είχαμε αναφέρει στο gMotion από το καλοκαίρι του 2022, το νέο Renault 5 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία έως 400 χλμ. με μία φόρτιση. Τώρα η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το μήκος του φθάνει τα 3,92 μέτρα και η επίσημη ονομασία του μοντέλου είναι Renault 5 E-Tech electric. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας: Το λανσάρισμα θα γίνει με την μεγάλη – χωρητικότητας 52 kWh – η οποία προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ. Θα ακολουθήσει η βασική έκδοση, με μπαταρία 40 kWh. O ηλεκτροκινητήρας του Renault 5 ονομάζεται ePT-100 kW, είναι δηλαδή ισχύος 136 ίππων.

Renault 5 E-Tech
Φωτογραφία: Renault Group

Σύμφωνα με την Renault, η αρχική τιμή του ηλεκτρικού σουπερμίνι θα είναι περίπου 25.000 ευρώ, όσο περίπου κοστίζει ένα υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας Β. Αυτό σημαίνει ότι με την κρατική επιδότηση, η αρχική τιμή του στην Ελλάδα θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ!

Πρόκειται για το πρώτο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small (προηγουμένως γνωστή ως CMF-B EV), ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσων, προσφέροντας άνεση και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Renault 5 E-Tech
Φωτογραφία: Renault Group

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες του αμαξώματος, όπως τα φωτιστικά σώματα, το μεγάλο «5» στο καπό (όπου θα εμφανίζεται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας) αλλά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών κ.α.

Renault 5 E-Tech
Φωτογραφία: Renault Group

Για τους κατοίκους 7 ευρωπαϊκών χωρών (ανάμεσά τους δεν βρίσκεται η Ελλάδα) η Renault δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας στην παραγγελία του 5 E-Tech electric, έναντι προκαταβολής 150 ευρώ.

Το Renault 5 E-Tech electric εφοδιάζεται με τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης V2G, θα μπορεί δηλαδή να προσφέρει ενέργεια στο δίκτυο (π.χ. σε περίπτωση διακοπής ρεύματος). Από το 2024 θα είναι διαθέσιμη σε Γαλλία – Γερμανία και από το 2025 στην Μ. Βρετανία.

Renault 5 E-Tech
Φωτογραφία: Renault Group

Photo Credits: Renault Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!