Υπερσπάνια Porsche 911 RSR πωλείται σε τιμή γιοτ

Υπερσπάνια Porsche 911 RSR πωλείται σε τιμή γιοτ

Κώστας Παστρίμας
Υπερσπάνια Porsche 911 RSR πωλείται σε τιμή γιοτ
Μία από τις μόλις δύο Porsche RSR πουλήθηκαν έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν ότι η Porsche κατασκεύασε το 1996 μια ειδική έκδοση της αγωνιστικής 911 RSR για χρήση δρόμου. Η Porsche 911 RSR Strassenversion κατασκευάστηκε από την Porsche Motorsport σε μόλις 2 αντίτυπα ακολουθώντας τα πρότυπα του αγωνιστικού μοντέλου της δεκαετίας του 1990.

Εξοπλισμένη με τον κινητήρα 3,8 λίτρων διπλής ανάφλεξης, η Porsche ισχυρίστηκε ότι η RSR είχε περίπου 320 ίππους, αλλά οι δοκιμές επιδόσεων έδειξαν γρήγορα ότι αυτό ήταν τυπική γερμανική σεμνότητα. Ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν τα νούμερα ισχύος γύρω στους 375 ίππους.

porsche

Εκτός από τον αγωνιστικό κινητήρα που χρησιμοποιήθηκε σε αγώνες αντοχής, η σπάνια RSR διέθετε ρεζερβουάρ βενζίνης 120 λίτρων, ένα κάθισμα συνοδηγού, τροχούς Silverline με κεντρικό κλείδωμα και ένα διαφορικό κλειδώματος.

porsche

Η μία λοιπόν από τις δύο Porsche 911 RSR Strassenversion βρέθηκε σε διαδικασία δημοπρασίας. Το αυτοκίνητο δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά με αλλοιωμένο το αυθεντικό του χρώμα, ωστόσο είχε μόλις 100 χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Από το 2017 το αυτοκίνητο έχει μείνει ακινητοποιημένο από τον ιδιοκτήτη της ο οποίος το είχε αφήσει σε ένα συνεργείο προκειμένου να ανακατασκευάσει το εσωτερικό του.

Η υπερσπάνια αυτή Porsche κατάφερε να πιάσει μια απίστευτη τιμή της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

porsche

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!