Το νέο Suzuki Swift: 4x4 με 83 ίππους - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο Suzuki Swift: 4x4 με 83 ίππους - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Newsroom
Το νέο Suzuki Swift: 4x4 με 83 ίππους - Πότε έρχεται στην Ελλάδα
Η Suzuki έδωσε και πάλι βάρος στην χαμηλή κατανάλωση παρά στην υψηλή ιπποδύναμη του Swift.

Λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, η Suzuki παρουσίασε την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Swift. Η σχεδιαστική φιλοσοφία που διέπει και το τωρινό μοντέλο διατηρείται, όμως το φρεσκάρισμα έχει επιτευχθεί από τη νέα μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό διατηρούνται οι αναλογικοί δείκτες στον πίνακα οργάνων, όμως υπάρχει νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9 ιντσών που έχει καλύτερα γραφικά και είναι ψηλότερα τοποθετημένη. Μάλιστα το infotainment είναι συμβατό με Appple CarPlay και Android Auto.

Suzuki Swift
Φωτογραφία: Suzuki

Διαστάσεις

Το νέο Swift παραμένει στο κάτω άκρο της κατηγορίας Β όσον αφορά το μήκος του (στα 3,86 μέτρα). Το πλάτος είναι 1,73 μ. και το ύψος 1,49 μ. (1,52 μ. στην έκδοση 4x4). Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 265 λίτρα (VDA), ενώ οι τροχοί είναι 15 ή 16 ιντσών.

Υβριδικός κινητήρας με σύστημα 12V

Η Suzuki επιμένει στο σύστημα mild hybrid για το νέο Swift, καθώς έτσι επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης χωρίς να αυξάνεται σημαντικά η τιμή του αυτοκινήτου. Κινητήρας είναι ο 3κύλινδρος 1.2 βενζίνης, ο οποίος ενισχύεται από το σύστημα 12V.

Η μέση κατανάλωση είναι 4,6 λίτρα ανά 100 χλμ. στην προσθιοκίνητη έκδοση και 5,8 λίτρα ανά 100 χλμ. στην τετρακίνητη με το σύστημα ALLGRIP AUTO που στέλνει ροπή στους πίσω τροχούς όταν διαπιστωθεί χαμηλή πρόσφυση.

Η μέγιστη ισχύς του 1.2 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για την κατηγορία, καθώς είναι 83 ίπποι στις 5.700 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 110 Nm (στις 4.500 σ.α.λ.). Προς το παρόν η Suzuki Ευρώπης δεν έχει ανακοινώσει επιδόσεις για το νέο Swift.

Συστήματα ασφαλείας

Μακρά λίστα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται στο νέο Swift. Ανάμεσά τους το αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, το Lane Keep Assist που διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας, το DMS που ανιχνεύει την κόπωση του οδηγού, το ρυθμιζόμενο Cruise Control, το Rear Cross Traffic Alert (για κάθετα διερχόμενα οχήματα κατά την όπισθεν) κ.α.

Suzuki Swift
Φωτογραφία: Suzuki

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki, Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, το νέο Swift αναμένεται στην ελληνική αγορά το Μάρτιο του 2024. Σύντομα όμως θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία, όταν θα ανακοινωθούν και οι τιμές του.

Photo Credits: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!