H νέα Lamborghini της αστυνομίας έχει... διαβολική ισχύ αλλά ιερή αποστολή

H νέα Lamborghini της αστυνομίας έχει... διαβολική ισχύ αλλά ιερή αποστολή

Κώστας Μπιτσικώκος
H νέα Lamborghini της αστυνομίας έχει... διαβολική ισχύ αλλά ιερή αποστολή
Η Polizia di Stato παρέλαβε την Urus Performante, παρουσία της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Μετά την Huracan LP610-4, η ιταλική αστυνομία (Polizia di Stato) προσέθεσε στο στόλο οχημάτων της και το SUV επιδόσεων της Lamborghini. Σε εκδήλωση στην Πιάτσα ντελ Βιμινάλε της Ρώμης - έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών - ο CEO της Automobili Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν, παρέδωσε τα κλειδιά της Urus Performante στον Υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μάλλον ενθουσιάστηκε από την όψη και τις δυνατότητες της Urus. Η έκδοση Performante του σπορ SUV εφοδιάζεται με V8 κινητήρα ο οποίος αποδίδει τη... διαβολική ισχύ των 666 ίππων.

Lamborghini
Φωτογραφία: Automobili Lamborghini

Όμως η αποστολή του θα είναι ιερή, καθώς δεν θα κυνηγά κακοποιούς στα στενά της Ρώμης αλλά θα αναλαμβάνει να μεταφέρει από πόλη σε πόλη ανθρώπινα όργανα για μεταμοσχεύσεις. Για αυτό το λόγο φέρει ιατρικό εξοπλισμό στο χώρο αποσκευών.

Η Urus Performante χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα για να φθάσει από στάση στα 100 χλμ/ώρα και επιταχύνει έως τα 306 χλμ/ώρα. Είναι το έκτο μοντέλο της Lamborghini που «υπηρετεί» στην ιταλική αστυνομία από το 2004, όταν άρχισε η συνεργασία των δύο πλευρών.

Photo Credits: Automobili Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!