Το σπάνιο Ford Capri θρυλικού οδηγού της Ferrari 

Το σπάνιο Ford Capri θρυλικού οδηγού της Ferrari 

Κώστας Παστρίμας
Το σπάνιο Ford Capri θρυλικού οδηγού της Ferrari 
Σε δημοπρασία πουλήθηκε το σπάνιο Ford Capri που είχε περάσει από τα χέρια του Κλέι Ρεγκατσόνι.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Ford θέλοντας να συνεχίσει την εμπλοκή της στους αγώνες αποφάσισε να κατασκευάσει μια αγωνιστική έκδοση του Capri. Το 1971 λοιπόν στο εργοστάσιο της Κολωνίας κατασκευάστηκε το Capri RS2600 με στόχο να αγωνιστεί στο Group 2 των αγώνων Ράλλυ σε όλο τον κόσμο.

Ford

Τα πρώτα έξι αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν είχαν ως βασικό χαρακτηριστικό τα πανάλαφρα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν με fiberglass και αλουμίνιο. Ο κινητήρας ήταν V6 3.0 λίτρων με απόδοση 320 ίππους και το κιβώτιο ήταν 5τάχυτο μηχανικό. Ο πρώτος αγωνιζόμενος που πήρε στα χέρια του ένα από τα έξι Capri ήταν Φρανσουά Μαζέ ο οποίος είχε κερδίσει το Γαλλικό Πρωτάθλημα Formula 3.

Ford

Το αυτοκίνητο του Μαζέ μετά από αρκετά χρόνια πέρασε στα χέρια του φίλου του Κλέι Ρεγκατσόνι, πρώην οδηγού της Formula 1 στην Ferrari. Από το 2000 και έπειτα το Capri του Ρεγκατσόνι έκανε αμέτρητες εμφανίσεις σε ερασιτεχνικούς και διεθνής αγώνες με αποκορύφωμα το 2023 να εμφανιστεί στο ιστορικό Le Mans.

Ford

Το Ford Capri RS2600 πρόσφατα βρέθηκε σε διαδικασία δημοπρασίας στη Γαλλία και τυχερός που το απέκτησε έβγαλε από το πορτοφόλι του 94.300 ευρώ! Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα έχει στο γκαράζ του ένα κομμάτι της αγωνιστικής ιστορίας της Ford.

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!