LIVE από Ισπανία: Το Gazzetta στο δυναμικό λανσάρισμα του Lexus LBX (vid)

LIVE από Ισπανία: Το Gazzetta στο δυναμικό λανσάρισμα του Lexus LBX (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
LIVE από Ισπανία: Το Gazzetta στο δυναμικό λανσάρισμα του Lexus LBX (vid)
Το gMotion παίρνει μία πρώτη γεύση από το ολοκαίνουριο SUV της πολυτελούς μάρκας. Αποστολή Βαλένθια - Πάνος Σεϊτανίδης.

Το Gazzetta είναι ένα από τα ελληνικά μέσα που δίνουν το «παρών» στην πανευρωπαϊκή, δυναμική παρουσίαση του LBX, του νέου compact SUV της Lexus, με το οποίο εντάσσεται σε μία νέα κατηγορία για εκείνη. Με στόχο, να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό.

Ταξιδέψαμε στη Βαλένθια της Ισπανίας και χθες βράδυ παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του συμπαγούς μοντέλου που έχει ξεχωριστή σημασία για το πολυτελές παρακλάδι της Toyota.

Lexus LBX

Είναι το πρώτο μετά το supercar LFA που έχει όνομα με τρία γράμματα, πατάει στην σημαντικά τροποποιημένη παγκόσμια πλατφόρμα GA-B που οδήγησε σε αύξηση του μεταξονίου και του μετατροχίου αλλά και την ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος ενώ εφοδιάζεται με το νέο, αυτοφορτιζόμενο Hybrid Electric σύστημα κίνησης 1.5lt. Νέα είναι και η «Next Chapter» σχεδιαστική φιλοσοφία που επέλεξαν στη Lexus, υιοθετώντας αυτό που ονομάζουν «Resolute Look», που καταρρίπτει τα στερεότυπα της Lexus και χαρίζει στο LBX μυώδη εμφάνιση. Με αξιοσημείωτη τη νέα διάταξη στην εμπρός όψη που «σπάει» την ατρακτοειδή μάσκα - σήμα κατατεθέν για τα μοντέλα της Lexus την τελευταία δεκαετία.

Η μάσκα έχει ενοποιηθεί σε ένα ενιαίο τραπεζοειδές σχήμα, τοποθετημένο κάτω από ένα στενό άνοιγμα που εκτείνεται κάτω από το εμπρός άκρο του καπό, συνδέοντας τις λεπτές μονάδες των προβολέων και τονίζεται από ένα μονοκόμματο χρωμιωμένο διακοσμητικό.

@seitanf1 Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Lexus LBX! Το συνάντησα στην πανευρωπαϊκή του παρουσίαση στη Βαλένθια! @Lexus #Lexus #LexusLBX ♬ Good With Me - Jaylon Ashaun

Ο νέος σχεδιασμός των προβολέων δημιουργεί μια ισχυρή οπτική υπογραφή, με τα φώτα ημέρας και τα φλας ενσωματωμένα σε διλειτουργικές μονάδες. Με αυτή τη νέα διάταξη, το χαρακτηριστικό σχήμα L των φώτων έχει αλλάξει και είναι στραμμένο προς τα έξω αντί προς τα μέσα, ώστε να ταιριάζει με την κατεύθυνση κάθε φλας. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED διπλής δέσμης single-projector, εξοπλισμένοι με σύστημα Προσαρμοζόμενης Υψηλής Δέσμης Φωτών (AHS) στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Οι μπροστινές κολόνες είναι τραβηγμένες προς τα πίσω, με αποτέλεσμα ένα σπορ προφίλ που αφορά επίσης, φουσκωμένα φτερά και μεγάλους τροχούς 18. Στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνεται ένα διακριτικό μοτίβο μεμβράνης που καλύπτει τις πίσω κολόνες, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ανάγλυφη υφή. Τα αεροδυναμικά μέρη εμπρός και πίσω έχουν ασημένιες πινελιές που προσελκύουν το βλέμμα στο ισχυρό κάτω μέρος του αμαξώματος. Η πινακίδα κυκλοφορίας στον προφυλακτήρα έχει μετακινηθεί προς τα κάτω, ώστε η υπογραφή LEXUS στην πίσω πόρτα να είναι πιο εμφανής όταν είναι κλειστή. Ομοίως, η πιο πρόσφατη εξέλιξη της χαρακτηριστικής μπάρας φώτων σε σχήμα L της Lexus δημιουργεί μεγαλύτερη οπτική αίσθηση, με τα φλας και τα φώτα οπισθοπορείας να έχουν μια υποτονική παρουσία όταν δεν είναι αναμμένα.

Lexus LBX

Στο εσωτερικό, η έμφαση δίνεται στην εμπλοκή του οδηγού με ένα οδηγοκεντρικό cockpit βασισμένο στη φιλοσοφία «Tazuna» της Lexus. Εμπνευσμένα από την ακρίβεια χρήσης των χαλιναριών για τον έλεγχο ενός αλόγου (η σημασία του Tazuna στα ιαπωνικά), τα χειριστήρια και οι πηγές πληροφοριών είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απαιτούνται μόνο μικρές κινήσεις των χεριών και των ματιών.

Υπάρχει νέος σχεδιασμός με τριάκτινο τιμόνι, που διαθέτει διακόπτες αφής και πίσω του βρίσκεται μία νέα πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων – 7 ή 12,3 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου. Το LBX είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο σύστημα Lexus Link Connect, το οποίο λειτουργεί μέσω μιας οθόνης αφής 9,8” με αντιανακλαστική επίστρωση που την καθιστά ευανάγνωστη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού ενώ είναι εφοδιασμένο με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων που αφορούν τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση των επιβατών. Είναι για παράδειγμα το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας που διαθέτει Vehicle Posture Braking Control που εξισορροπεί αυτόματα την κατανομή της δύναμης πέδησης εμπρός και πίσω για την καταστολή των κλίσεων κατά τον διαμήκη άξονα και τη διατήρηση ενός γραμμικού και αξιόπιστου φρεναρίσματος.

Ο Πάνος Σεϊτανίδης στην παρουσίαση του Lexus LBX στη Βαλένθια

Όμως όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, που έχουμε το οδηγικό κομμάτι του λανσαρίσματος του LBX. Θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε χιλιόμετρα με το εν λόγω μοντέλο σε όμορφες διαδρομές γύρω από τη Βαλένθια και να πάρουμε μία γεύση από αυτό που η μάρκα αποκαλεί «οδηγική υπογραφή Lexus».

Περισσότερα, προσεχώς…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!