Τι κοινό έχουν Ελλάδα, Γερμανία και Μ. Βρετανία

Τι κοινό έχουν Ελλάδα, Γερμανία και Μ. Βρετανία

Newsroom
Τι κοινό έχουν Ελλάδα, Γερμανία και Μ. Βρετανία
To πιο δημοφιλές σουπερμίνι και στις τρεις χώρες για το 2023 είναι το...

Ευτυχισμένες γιορτές έκαναν στην Opel... πανευρωπαϊκά, χάρη στις εξαιρετικές πωλήσεις του Corsa. Το σουπερμίνι αναδείχτηκε πρώτο στην κατηγορία του σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα στην Ελλάδα είναι το best seller του 2023 ανεξαρτήρως κατηγορίας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Opel Corsa αναδείχθηκε πρώτο σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στη Γερμανία, φθάνοντας τις 53.669 ταξινομήσεις (+7% σε σχέση με το 2022). Οι ταξινομήσεις για το Corsa έφθασαν στο υψηλότερό τους σημείο στη χώρα από το 2016. Μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι 1 στα 4 νέα Corsa ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

To νέο Opel Corsa στην Ελλάδα: Δείτε τις τιμές του

Αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία, όπου πωλείται με το σήμα της Vauxhall, το Corsa τα πήγε περίφημα: τρίτο μοντέλο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας και πρώτο στα σουπερμίνι με 40.816 ταξινομήσεις.

Τι έκανε το Corsa στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά το Corsa είναι πρώτο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας. Μέσα στο 2023 κατέγραψε 5.845 ταξινομήσεις, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 17,1% στην κατηγορία του. Επίσης κατέλαβε τη 2η θέση στα αμιγώς ηλεκτρικά του B segment και την 1η θέση στις εταιρικές ταξινομήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας, με μερίδιο 23,3%.

Από το 1982, όταν έκανε πρεμιέρα η πρώτη γενιά του, το Corsa έχει ξεπεράσει τα 14,5 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!