Hyundai: Γιατί στο τιμόνι του Kona δεν υπάρχει το λογότυπο

Hyundai: Γιατί στο τιμόνι του Kona δεν υπάρχει το λογότυπο

Κώστας Μπιτσικώκος
Hyundai: Γιατί στο τιμόνι του Kona δεν υπάρχει το λογότυπο
Ψάξαμε και βρήκαμε αν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για αυτή την επιλογή ή έγινε μόνο για ντιζάιν.

Το λογότυπο κάθε μάρκας αυτοκινήτου φιγουράρει στην μάσκα, στην πόρτα του χώρου αποσκευών και πάνω στο τιμόνι. Αυτά μάθαμε από τους... πατεράδες μας, αυτά ισχύουν και σήμερα. Όχι όμως για όλους, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω.

Όποιος εισέλθει στο εσωτερικό του νέου Hyundai Kona – το οποίο ψηφίστηκε ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2024» στην Ελλάδα – θα προσέξει ότι απουσιάζει το σήμα της κορεάτικης μάρκας (το γνωστό Η) από το τιμόνι. Στη θέση του υπάρχουν τέσσερις τελείες. Για ποιο λόγο;

Καταρχάς να πούμε ότι το Kona δεν είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai με αυτή την ιδιαιτερότητα. Έχουν προηγηθεί τα ηλεκτρικά Ioniq 5 και Ioniq 6, ενώ η τακτική αυτή ακολουθείται και στο νέο Santa Fe.

Οι τέσσερις τελείες αντιπροσωπεύουν το γράμμα «Η» στον κώδικα Μορς. Άρα υπάρχει κάποια σύνδεση. Θα μου πείτε, θα μας χρειαστεί κάπου αυτή η λεπτομέρεια; Προφανώς όχι, απλά η Hyundai ήθελε να διαφοροποιηθεί. Πάντως στα ηλεκτρικά Ioniq, οι τέσσερις τελείες είναι φωτιζόμενες με LED και έχουν και κάποια χρησιμότητα.

Hyundai Ioniq 6
Φωτογραφία: Hyundai

Ανάλογα με το χρωματισμό υποδηλώνουν τη λειτουργία του οχήματος:

Μπλε για οδήγηση προς τα εμπρός (Drive)

Κόκκινο για όπισθεν ή φόρτιση της μπαταρίας

Πράσινο για λειτουργία Eco

Πολύχρωμη για λειτουργία φωνητικών εντολών.

Photo Credits: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!