Lexus LBX Morizo RR Concept: Το ζήτησε ο Πρόεδρος, το έκαναν οι μηχανικοί

Lexus LBX Morizo RR Concept: Το ζήτησε ο Πρόεδρος, το έκαναν οι μηχανικοί

Κώστας Μπιτσικώκος
Lexus LBX Morizo RR Concept: Το ζήτησε ο Πρόεδρος, το έκαναν οι μηχανικοί
Ο Άκιο Τογιόντα απολαμβάνει από το σαλόνι του σπιτιού του το Lexus LBX Morizo RR Concept, με τους 305 ίππους.

Με το LBX η Lexus εισήλθε πέρυσι στα premium B-SUV, μία κατηγορία με συνεχή άνοδο. Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσιάστηκε η έκδοση επιδόσεων του μήκους 4,19 μέτρων SUV, το πρωτότυπο LBX Morizo RR.

Αν αναρωτιέστε για το όνομα «Morizo», είναι το παρατσούκλι του Άκιο Τογιόντα, επικεφαλής του ιαπωνικού κολοσσού της Toyota και γνωστού για την αγάπη του στους αγώνες αυτοκινήτου και τα σπορ αυτοκίνητα. Ο Τογιόντα έδωσε στους μηχανικούς της Lexus την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν το ισχυρό LBX. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πρωτότυπο θα περάσει με μικρές αλλαγές στη παραγωγής.

Lexus
Φωτογραφία: Lexus

Κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος 1.6 turbo, ο οποίος αποδίδει 305 ίππους. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μόνιμης τετρακίνησης. Σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει στο μήκους 4,19 μέτρων LBX Morizo RR Concept, σε σχέση με το απλό μοντέλο: το αεροδυναμικό body kit, οι αναρτήσεις, τα ελαστικά, τα φρένα, ακόμη και η αίσθηση στην καμπίνα των επιβατών με τα σπορ καθίσματα και τα αλουμινένια πεντάλ. Οι κίτρινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα παραπέμπουν στο χρώμα-υπογραφή του Τογιόντα.

Lexus

Photo Credits: Lexus

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!