Porsche: Η νέα Macan θα είναι γρήγορη και στη φόρτιση

Porsche: Η νέα Macan θα είναι γρήγορη και στη φόρτιση

Πάνος Σεϊτανίδης
Porsche: Η νέα Macan θα είναι γρήγορη και στη φόρτιση
Η νέα γενιά του επιτυχημένου SUV βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών εξέλιξης.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην αγορά η Macan είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τη δεύτερη γενιά μοντέλων της που αυτήν τη φορά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Και σε αυτόν τον τομέα, η Porsche θέλει να πετύχει… επιδόσεις αντίστοιχες αυτών που μας έχει συνηθίσει στα μοντέλα της σε ότι αφορά σε τελικές ταχύτητες και επιταχύνσεις!

Γρήγορη φόρτιση για όλες τις αγορές

Οι ηλεκτροκινητήρες στη νέα Macan τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με μικτή χωρητικότητα 100 kWh, από τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ενεργά έως και 95 kWh. Η αρχιτεκτονική στα 800 V της τεχνολογίας PPE στη νέα Macan επιτρέπει γρήγορη φόρτιση υψηλής απόδοσης που επιβεβαιώνεται μέσα από δοκιμές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης του οχήματος.

Η νέα Porsche Macan

O Γιόργκ Κέρνερ, αντιπρόεδρος της σειράς προϊόντων Macan αναφέρθηκε στις διαφορετικές συνθήκες φόρτισης που υπάρχουν στις διάφορες αγορές. Ο Γερμανός είπε: «Εφαρμόζονται διαφορετικά πρότυπα φόρτισης στις βασικές αγορές μας. Επομένως, οι δοκιμές των πρωτοτύπων μας επικεντρώθηκαν σε αυτές τις διαφορετικές συνθήκες που ισχύουν στις διάφορες τοποθεσίες, με αποτέλεσμα τα πρωτότυπά μας να προσαρμόζουν αντίστοιχα την τεχνολογία, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Η φόρτιση πρέπει πολύ απλά να λειτουργεί, παντού και πάντα».

Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, η ισχύς φόρτισης DC για τη νέα Macan σε σταθμούς φόρτισης 800 Volt, αγγίζει τα 270 kW. Το επίπεδο φόρτισης αυξάνεται από 10 σε 80% μέσα σε λιγότερο από 22 λεπτά σε σταθμούς 400 Volt, τη στιγμή που ένας διακόπτης υψηλής τάσης στο εσωτερικό της μπαταρίας ενεργοποιεί τη λειτουργία «bank charging» χωρίζοντας την μπαταρία 800 Volt σε δύο μπαταρίες, η καθεμία με ονομαστική τάση 400 Volt.

Η νέα Porsche Macan

Έτσι επιτυγχάνεται εξαιρετικά αποδοτική φόρτιση, με έως και 150 kW, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος ενισχυτής υψηλής τάσης. Η φόρτιση AC είναι εφικτή με έως και 11 kW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!