WRC: Τριπλή μάχη στην κορυφή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο (vid)

Κώστας Παστρίμας
WRC: Τριπλή μάχη στην κορυφή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο (vid)
Ο Έβανς εξακολουθεί να προηγείται αλλά ο Οζιέ και ο Νεβίλ τον ακολουθούν σε μικρή απόσταση.

Η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, του πρώτου γύρου για το φετινό πρωτάθλημα, επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ενός από τους συναρπαστικότερους αγώνες του WRC, καθώς τρεις οδηγοί βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης παραμένει ο Έλφιν Έβανς με το Toyota GR Yaris Rally1. Ο Ουαλός οδηγός κέρδισε τις δύο χθεσινές ΕΔ , εκίνησε την ημέρα ως πρωτοπόρος και έμεινε πρώτος, αντέχοντας στην επίθεση του Σεμπαστιάν Οζιέ. Η διαφορά τους ωστόσο έπεσε στα μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και όλα παραμένουν ανοιχτά.

Σεμπαστιάν ΟζιέΦωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ο Οζιέ, στο τιμόνι επίσης ενός Toyota GR Yaris Rally1, κέρδισε τις τρεις από τις έξι ΕΔ της ημέρας και βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για το Σάββατο. Τις άλλες τρεις ΕΔ τις κέρδισε ο Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 N Rally1. Ο Βέλγος βρίσκεται επίσης μέσα στο παιχνίδι της νίκης, καθώς απέχει 16,1 δευτερόλεπτα από την κορυφή και 11,6 από τον Οζιέ.

Τιερί ΝεβίλΦωτογραφία: Red Bull Content Pool

Η τριάδα αυτή έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, που έχουν μείνει αρκετά πίσω. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν για τον Οτ Τάνακ της Hyundai, ο οποίος γλίστρησε στον πάγο στην πρώτη ΕΔ της ημέρας και έχασε πολύ χρόνο, καθώς οι θεατές που βρίσκονταν στο σημείο τον επανέφεραν στο δρόμο. Ο Εσθονός ωστόσο ακολουθεί στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον Αντριαν Φουρμό, o οποίος οδηγεί το πρώτο Ford Puma Rally1 στην κατάταξη, για λογαριασμό της M-Sport, στην 5η θέση.

Ο Αντρέας Μίκελσεν με το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 είναι 6ος, πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον Γάλλο, αλλά μπροστά από τον Μινστέρ της M-Sport Ford, ο οποίος ακολουθεί στην 7η θέση. Ο Τακαμότο Κατσούτα με το τρίτο Toyota Yaris βγήκε στο ίδιο σημείο με τον Τάνακ το πρωί, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος για να επιστρέψει στο δρόμο και έμεινε πάρα πολύ πίσω.

Αντριάν ΦουρμόΦωτογραφία: Red Bull Content Pool

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο συνεχίζεται με άλλη μια πολύ απαιτητική ημέρα το Σάββατο, που περιλαμβάνει άλλες έξι Ειδικές Διαδρομές και 121 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

» Γενική κατάταξη μετά το τέλος του 2ου σκέλους

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!