Ρίο - Αντίρριο: Πώς θα αποκτήσετε τον πομποδέκτη που προσφέρει έκπτωση 5 ευρώ σε κάθε διέλευση

Κώστας Μπιτσικώκος
Ρίο - Αντίρριο: Πώς θα αποκτήσετε τον πομποδέκτη που προσφέρει έκπτωση 5 ευρώ σε κάθε διέλευση
Για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το κόστος διοδίων υποχωρεί στα 9,7 ευρώ για όλο το 2024.

Έκπτωση 5 ευρώ ανά διέλευση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοίνωσε η «Γέφυρα ΑΕ». Ο παραχωρησιούχος της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προσφέρει τη μείωση τιμής κατά 34% (από τα 14,7 στα 9,7 ευρώ), με αφορμή την 20ή επέτειο λειτουργίας της γέφυρας. Η έκπτωση ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και για όλο το 2024.

Η έκπτωση αφορά τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων (κατηγορίας 2). Οι οδηγοί θα πρέπει να προμηθευτούν τον πομποδέκτη Green E-pass, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το όχημα, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας έχει δοθεί κατά την εγγραφή. Σε περίπτωση χρήσης από διαφορετικό όχημα, δεν υφίσταται η έκπτωση.

Πώς να αποκτήσετε το e-pass για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gefyraepass.gr, επιλέξτε τον σύνδεσμο «Θέλω να γίνω συνδρομητής». Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα αίτησης και να επιλέξετε το προϊόν GREEN E-pass, το οποίο διατίθεται μόνο για οχήματα κατηγορίας 2 (επιβατικά αυτοκίνητα).

Όταν δημιουργηθεί ο λογαριασμός, θα λάβετε το συμβόλαιο μέσω email. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ελέγξετε τα προσωπικά στοιχεία σας και να υπογράψετε. Ο πομποδέκτης θα αποσταλεί δωρεάν με υπηρεσία courier εντός των επόμενων ημερών (ανάλογα με την περιοχή).

Μόλις παραλάβετε τον πομποδέκτη σας, θα έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να προσθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 26340-39010/11 ή να στείλετε email στη διεύθυνση [email protected].

Τι προσφέρει το GREEN E-pass

  • Ενιαία έκπτωση 5€ για όλες τις διελεύσεις σας (κόστος διέλευσης: 9,70€)
  • Ηλεκτρονική διαχείριση λογαριασμού από το www.gefyraepass.gr ή την εφαρμογή MyGefyra
  • Εύκολες και γρήγορες διελεύσεις από τις λωρίδες e-pass της Γέφυρας
  • Δυνατότητα χρήσης του πομποδέκτη για την πληρωμή διοδίων σε όλους τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους

«H ‘‘Γέφυρα Α.Ε.’’ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Θα ήθελα από την πλευρά μου, να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος», δήλωσε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της εταιρείας.

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Photo Credits: Γέφυρα ΑΕ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!