MotoGP - Με όνειρο την επιστροφή στην κορυφή η Yamaha παρουσίασε τη νέα M1 του 2024 (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP - Με όνειρο την επιστροφή στην κορυφή η Yamaha παρουσίασε τη νέα M1 του 2024 (vid)
Η ιαπωνική ομάδα παρουσίασε στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία τη νέα μοτοσικλέτα που θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP.

Μία ημέρα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών του MotoGP για το 2024, η Monster Energy Yamaha παρουσίασε τη νέα M1. Η ιαπωνική μοτοσικλέτα είδε το φως της δημοσιότητας με τα αγωνιστικά χρώματα στο γκαράζ της ομάδας στην πίστα της Σεπάνγκ και είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη για τη νέα σεζόν.

Όπως το 2023 έτσι και φέτος η M1 είναι «ντυμένη» σε μπλε και μαύρο, με το λογότυπο του βασικού της χορηγού, Monster Energy, να δεσπόζει σε κεντρικό σημείο. Ο συνδυασμός χρωμάτων ξεκίνησε πίσω στο 2019 και συνεχίζεται και στο 2024.

Φάμπιο Κουαρταραρό

Η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη για τη Yamaha, καθώς ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να αναρριχηθεί στην κατάταξη. Την περασμένη σεζόν δεν κέρδισε κανέναν αγώνα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2003. Στο παρασκήνιο η ιαπωνική ομάδα έκανε σημαντικές προσθήκες στο τεχνικό της κομμάτι. Συγκεκριμένα απέσπασε κορυφαία στελέχη από την Ducati στον τομέα της αεροδυναμικής και του σασί.

Αναβάτες της Yamaha για το 2024 θα είναι οι Φάμπιο Κουαρταραρό και Άλεξ Ρινς. Ο Γάλλος είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την ιαπωνική ομάδα, η οποία θέλει να τον πείσει να μείνει. Από την άλλη, ο Ισπανός θα κάνει φέτος ντεμπούτο με τα «μπλε», αντικαθιστώντας τον Φράνκο Μορμπιντέλι.

Άλεξ Ρινς

Η νέα αγωνιστική σεζόν του MotoGP ξεκινά στις 10 Μαρτίου με το Grand Prix Κατάρ.

Φωτογραφίες Yamaha media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!