Abarth 600e: Το πιο δυνατό μοντέλο του «σκορπιού»

Abarth 600e: Το πιο δυνατό μοντέλο του «σκορπιού»

Κώστας Μπιτσικώκος
Abarth 600e: Το πιο δυνατό μοντέλο του «σκορπιού»
Με ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, το 600e υπόσχεται έντονες συγκινήσεις.

Με το πρόγραμμα δοκιμών του 600e να βρίσκεται στην την τελική του φάση, η Abarth αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την πρώτη φωτογραφία του ηλεκτρικού της B-SUV. To Abarth 600e τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του «σκορπιού», αφού άλλωστε είναι το ισχυρότερο μοντέλο της ιστορίας του.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 240 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό για σπορ συμπεριφορά, αλλά και με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, εξελιγμένα με τεχνογνωσία από το πεδίο της Formula E. Σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει στο έπακρο τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Abarth, η έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima θα διαθέτει πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.949 μονάδες, αναφορά στη χρονιά που ιδρύθηκε η μάρκα.

Για να πετύχει το σκοπό της δυναμικής συμνπεριφοράς στο δρόμο, το Abarth 600e χρησιμοποιεί μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που μεγιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα, ενώ βελτιώνει το χειρισμό του αυτοκινήτου στην απαιτητική σπορ οδήγηση. Τη δική τους πινελιά στο χαρακτήρα του 600e βάζουν και αισθητικές λεπτομέρειες όπως το ειδικό χρώμα λανσαρίσματος “Hypnotic Purple”, η πίσω αεροτομή που διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αεροδυναμική, τα φαρδιά φτερά, το χαμηλό ύψος και βέβαια οι ζάντες 20” που συνυπάρχουν με τις μεγάλες δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!